Pesto
תפריט
ו', 24 נוב 2017, 13:17
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

קרופינס - מאפה אישי במרקם קרואסון

מאפה ריחני במרקם רך ועדין    

מאת: ראובן מ. ::: צפיות: 259   

* צילום תוצאה
קרופינס - מאפה אישי במרקם קרואסון
12 מנות
אפיה
שעתיים ויותר
קושי: בינוני
» עוגות» בוקר - בראנץ או קפה
 
מרכיבים
  • 500 גרם קמח
  • 50 גרם סוכר
  • 250 מ"ל חלב חמים קלות
  • 200 גרם חמאה לא מלוחה, רכה מאוד (אך לא מומסת!)
  • 1 שקית סוכר ווניל או כף תמצית ווניל
  • 20 גרם דבש
  • 1 כפית מלח
  • 10 גרם שמרים אינסטאנט
  • אבקת סוכר לקישוט
גודל/סוג תבנית: תבניות מאפינס, עדיף החד-פעמיות אישיות אלומיניום. משומנות מעט  נגד הדבקות (חמאה/מרגרינה)
דרך הכנה
  1. לערבב היטב את השמרים עם הקמח
  2. להוסיף את הסוכר והמלח
  3. לערבב את הדבש והווניל עם החלב עד שימסו
  4. להוסיף את החלב בהדרגה ולהתחיל ללוש עד שהבצק נקשר לגוש. כרגיל, ניתן לווסת עם יותר/פחות חלב או קמח בעת הלישה.
  5. להוסיף חצי מכמות החמאה ולהמשיך ללוש עד שהכל מתאחד. יתקבל בצק עשיר, רך וחלק.
  6. לכסות ולהניח להתפחה עד שמוכפל הנפח.
  7. לחתוך את הבצק ליחידות בודדות בגודל כדור טניס (אפשר יותר, תלוי בתבניות וגודל המנה), בערך 12 יחידות
  8. לרדד כל יחידה לרצועה דקה וארוכה ככל האפשר (ניתן להיעזר במכונת פסטה!)
  9. למרוח את החמאה הרכה לאורך הרצועה
  10. לגלגל את הרצועה מצד אחד למעין רולדה צמודת שכבות. מדי פעם למשוך את הרצועה למתיחת הבצק ולהמשיך לגלגל עד הסוף עד שמתקבל גליל
  11. לחתוך בצורה חדה וזהירה את הגליל לאורכו, לגלגל כל חצי על עצמו בכל צורה שנראית לכם (צורת שבלול הינה הנפוצה) ולהניח בתבנית המאפינס. כך להמשיך עם השאר (רידוד, מריחה, גלגול, חירוץ וצורה).
  12. להניח לתפיחה של שעה+ (עד שהתבנית מתמלאת בנפח הבצק), רצוי מכוסה קלות.
  13. להכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, לאפות כחצי שעה או עד שהמאפים מזהיבים
  14. להוציא לצינון עם התבנית ולאחר רבע שעה ניתן להוציא מהתבנית או להגיש איתה אם מדובר בתבנית אישית.
  15. לפזר אבקת סוכר מעל, לאחר שלב הצינון.
[ווידאו למתכון דומה למטה]

חום תנור: 180 מעלות במרכז התנור
הערות
ניתן לפזר סוכר חום וקינמון על החמאה המרוחה שעל כל רצועת בצק.
ניתן למלא  או לזלף קרם או ריבה במרכז לאחר אפיה






להלן וידאו הדגמה, המתכון די דומה.

תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
1
♥ ♥ ♥

קרופינס - מאפה אישי במרקם קרואסון

By Published: מאפה ריחני במרקם רך ועדין מאת ראובן מ. 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 12 Ingredients: 500 גרם קמח 50 גרם סוכר 250 מ"ל חלב חמים קלות 200 גרם חמאה לא מלוחה, רכה מאוד (אך לא מומסת!) 1 שקית סוכר ווניל או כ...... Directions:
לערבב היטב את השמרים עם הקמח להוסיף את הסוכר והמלח לערבב את הדבש והווניל עם החלב עד שימסו להוסיף את החלב בהדרגה ולהתחיל ללוש עד שהבצק נקשר ל...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר