מאפינס דבש עם תפוחים מוקרמים
12 מנות
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» עוגות» או קפה
מרכיבים
- 2 כוסות קמח (300 גרם)
- 1 שקית אבקת אפייה
- 1 כפית סודה לשתייה
- 125 גרם חמאה מלוחה בטמפרטורת החדר
- 1/2 כוס דבש (200 גרם)
- 3 כפות מים רותחים
- 1 מיכל קצפת ריצ' (212 מ"ל)
- 1 ביצה
- 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים גס (75 גרם)
- קליפה מגוררת מחצי לימון
- 4 תפוחי גרני סמית
- 2 כפות סוכר חום
- 1 מיכל (212 מ"ל) קצפת ריצ'
דרך הכנה
- מערבבים את הקמח עם האבקות.
- בקערת המיקסר מקציפים את החמאה עם הדבש שדולל במים הרותחים. מוסיפים את הקצפת והביצה ומערבבים. מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים רק עד קבלת תערובת חלקה. מוסיפים את האגוזים וקליפת הלימון.
- משמנים תבניות מאפינס בספריי שמן בטעם חמאה וממלאים בתערובת, עד שלושת רבעי הגובה.
- אופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה, 200 מעלות, עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא כמעט יבש. מוציאים מהתנור, ממתינים 3-2 דקות ומעבירים לרשת. מתאים להגיש כשעדיין חמים. אפשר לצנן, להקפיא ולחמם מעט במיקרוגל.
- להכנת התפוחים: בעזרת תפוחן מרחיקים את מרכז התפוח ופורסים לעיגולים בעובי 5 מ"מ, שוטחים במחבת רחבה. מפזרים על התפוחים את הסוכר החום, יוצקים מעל את הקצפת. מבשלים על אש נמוכה-בינונית, עד שהתפוחים זהובים והקצפת נספגה בהם. מגישים ליד המאפינס.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● ביצים [תזונה] - ...
- ● ברכות משולחן ראש השנה בחמישה צבעים [בריאות] - ייעוץ מדעי: מרב מור אופיר, תזונאית קלינית ויועצת מדעית למועצת הצמחים...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - תוספי מזון [מידע] - פרק 3 - תוספי מזון...
- ● איך לבחור את תפוחי האדמה למרק חורפי מחמם ומעשיר באנרגיה? [מידע] - מרק עם תפוחי אדמה לחימום והעשרה באנרגיה בימי החורף קיבוצי חבל מעון, מגדלי תפוחי אדמה וגזר "דוד...
- ● "למה העוגה לא הצליחה?" [הדרכה] - סיבות אפשריות לחלק מהבעיות באפית עוגות,...
הנצפים ביותר
- רוגלאך מבצק שמרים-עלים [אבי מ.] - בצק שמרים כרוך/פלונדר/שמרים עלים, בצק הרוגלאך האוורירי והעשיר ביותר
- עוגת שמרים ללא מרגרינה [אורן בר] - גרסה בריאותית לעוגת שמרים עם קיפול מיוחד
- לזניה במלית בשר [אבי מ.] -
- עוגת מוס שוקולד מריר ונוגט [אבי מ.] - את התערובת למוסים מכינים במקביל אבל בקערות נפרדות, נראה מסובך אבל זה לא כך, לקרוא את תהליך ההכנה היטב לפני תחילת העבודה.
- מקרוני עם גבינה [אבי מ.] - מאכל פופולרי וקל להכנה, שילוב של פסטה וגבינה צהובה.
- גנאש שוקולד מריר מוקצף [אבי מ.] - לציפוי ומילוי עוגות.
- כבד עוף ביין מרסלה [אבי מ.] -