Pesto
תפריט
ד', 22 נוב 2017, 20:35
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

לזניה עם חצילים, עגבניות ואגוזי מלך

   

מאת: richs ::: צפיות: 168   

לזניה עם חצילים, עגבניות ואגוזי מלך
8 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
» צהריים - ערב
 
מרכיבים
  • 1 ק"ג חצילים
  • ¾ כוס פירורי לחם, עדיף מבייגלך עם שומשום
  • 1 כף דבש או סילאן
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1 כפית עלי תימין
  • 1 כפית מחטי רוזמרין קצוצים
  • 1 כפית עלי מרווה קצוצים
  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
  • מלח ופלפל שחור
  • מעט אגוז מוסקט מגורר
  • 2 כפות שמן זית
  • 4-3 עגבניות קלופות פרוסות
  • ½ כוס (75 גרם) אגוזי מלך קצוצים גס
  • 1 מיכל בסיס לבישול והקרמה של ריצ'
  • 500 גרם עלי לזניה ללא בישול
  • 2-1 כפות אורגנו
דרך הכנה
  1. קולים את החצילים על אש גלויה. מצננים מעט וקולפים. מעבירים לקערה ומועכים. מוסיפים את פירורי הלחם. מערבבים עם הדבש, השום, עשבי התיבול והתבלינים.
  2. מטגנים את פרוסות העגבניות הקלופות בשמן זית עד שהתרככו. בעזרת כף מחוררת מעבירים לצלחת ומטגנים בשמן שנותר את האגוזים. מוסיפים לצלחת.
  3. משמנים תבנית חסינת אש בשמן זית ומכסים את התחתית בעלי לזניה, מורחים בתערובת חציל, מכסים בתערובת עגבניות ומזלפים מעל בסיס להקרמה ובישול של ריצ'.
  4. חוזרים על השכבות פעמיים-שלוש, מסיימים בעלי לזניה. מכסים בפרוסות עגבנייה שנותרו ומזלפים מעל את הבסיס להקרמה ובישול שנותר.
  5. אופים כחצי שעה בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
1
♥ ♥ ♥

לזניה עם חצילים, עגבניות ואגוזי מלך

By Published: מאת richs 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 8 Ingredients: 1 ק"ג חצילים ¾ כוס פירורי לחם, עדיף מבייגלך עם שומשום 1 כף דבש או סילאן 3 שיני שום כתושות 1 כפית עלי תימין ...... Directions:
קולים את החצילים על אש גלויה. מצננים מעט וקולפים. מעבירים לקערה ומועכים. מוסיפים את פירורי הלחם. מערבבים עם הדבש, השום, עשבי התיבול והתבלינים. מטגנים את פרוסות העגבניות ה...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר