פתיתים עם בשר בקר טחון
ארוחה מהירת הכנה ונהדרת לצהריים לילדים

6 מנות
בישול

קושי: קל הכנה
» עיקריות» צהריים - ערב
ציון גולשים:
10
[2 מדרגים]
מרכיבים
- 2 כוסות פתיתי קוסקוס מוכנים על פי הוראות היצרן. אפשר גם סוג אחר.
- 1 בצל גדול קלוף וחתוך דק
- 3 שיני שום קלופות וחתוכות לפרוסות
- 1 סלסלת פטריות שמפיניון או יער חתוכות לפרוסות
- 1 פלפלון צ'ילי חתוך דק - לא חובה
- 1 קופסא רסק עגבניות
- 1 קופסא בינונית עגבניות מרוסקות
- 1/2 ק"ג בשר בקר טחון.
- 5 פרוסות נקניק סלמי מעושן חתוכות דק
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
- מלח לפי הטעם
- 1/2 כפית סוכר
- 1 כף שטוחה פפריקה מתוקה
- 1 כפית שטוחה אורגנו יבש
- שמן זית בכמות שתכסה את תחתית סיר בישול
דרך הכנה
- מכינים את הפתיתים לפי הוראות היצרן.
- מסירים מהאש, שוטפים, מחזירים לסיר הבישול, מפזרים מעל 1 כף שמן זית ומערבבים היטב למניעת הידבקות.
- תוך כדי בישול הפתיתים: בסיר גדול אחר מחממים את שמן הזית ומכניסים את הבצל לטיגון עד הזהבה-השחמה קלה.
- מוסיפים את הפטריות, נקניק הסלמי והשום, מערבבים היטב וממשיכים לטגן, עד שכל הפטריות רטובות.
- מוסיפים את הבשר הטחון ומתחילים לפורר עם כף עץ למניעת היווצרות גושי בשר.
- מוסיפים את כל שאר המרכיבים, מערבבים היטב ומבשלים על אש קטנה ועם מכסה כ-20 דקות.
- מוסיפים לסיר את הפתיתים המוכנים, מערבבים היטב ומגישים.
- בתמונה הצעת הגשה - את זה אוכלים עם כף.
הערות
מי שאינו מקפיד על כשרות יכול להוסיף 50 גרם מוצרלה או פרמז'אן מגורדת לסיר ולערבב היטב. שחיתות מוחלטת.
הסיר נגמר בדרך כלל באותו היום שאני מכין אותו, כי קשה להפסיק לאכול.
הסיר נגמר בדרך כלל באותו היום שאני מכין אותו, כי קשה להפסיק לאכול.
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 20 Sep 2017
- סוכות ושמחת תורה 04 Oct 2017
- חנוכה 12 Dec 2017
- טו בשבט 30 Jan 2018
- פורים 01 Mar 2018
- פסח 30 Mar 2018
- יום העצמאות 19 Apr 2018
- שבועות 19 May 2018
כתבות, הדרכה, מידע
- ● לוח המרות כוס למשקל למרכיבים שכיחים ותחליפי פרווה [מידע] - ...
- ● הדבש – אנטיביוטיקה מהטבע [מידע] - התרופה הטבעית למחלות החורף...
- ● יוגורט [תזונה] - מוצר חלבי מספר אחד...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - צבעי מאכל [מידע] - פרק 5 - צבעי מאכל....
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
הנצפים ביותר
- עוגת שוקולד שמנת [אבי מ.] - עוגה מצוינת
- דגים אפויים בפלפלים ועגבניות [אבי מ.] -
- בראוניז נוטלה [אבי מ.] - בראוניז בטעם ממרח השוקולד אגוזים נוטלהלהסבר על בראוניז, מרכיבים והמלצות בהכנה לחצו כאן
- אוסובוקו בקר ביין וירקות [אבי מ.] - נתחי בשר עסיסיים ביין וירקות.
- נודלס מוקפץ עם רצועות עוף [שונט] -
- זאכר טורט [אבי מ.] - עוגת הזאכר הוינאית, עוגת הדגל של האפיה האוסטרית.
- עוגת שמנת עם פירורים [belakiz] - מתאימה לשבועות