Pesto
תפריט
ד', 18 יול 2018, 19:37
110400 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

פסטרמה אנטריקוט

הרבה יותר קל להכנה ממה שאולי נראה    

מאת: tommf ::: צפיות: 662   

פסטרמה אנטריקוט
בישול ואפיה
עתיר חלבון
יום לפחות
קושי: קל הכנה
» עיקריות» צהריים - ערב
ציון גולשים: 10
[2 מדרגים]
 
מרכיבים

להשרייה:
  • נתח שלם של אנטריקוט טרי ברשת כ 2.5 - 3 ק"ג. אפשר גם נתח חזה בקר.
  • 200 גרם מלח אטלנטי גס
  • 200 גרם סוכר חום
  • 1 כף פפריקה אדומה מעושנת (אפשר חריפה למי שאוהב פיקנטיות)
  • 5 עלי דפנה
  • 6 שיני שום קלופות ומעוכות
  • 1 כף גרגרי פלפל אנגלי
  • 1 כפית שטוחה אגוז מוסקט
  • חצי ליטר מים
לתנור:
  • 2 כפות דבש
  • 2 כפות חרדל דיז'ון
  • 4 שיני שום כתושות
דרך הכנה
  1. מכניסים את כל חומרי ההשרייה לסיר גדול, שיכול להכיל גם את נתח הבשר. מרתיחים תוך כדי ערבוב ומורידים מהאש. מקררים היטב.
  2. מכניסים את נתח האנטריקוט לכלי עם מכסה הרמטי, או לסיר שיכול להכילו, שופכים מעל את נוזלי המשרה, ומוסיפים מים עד שלפחות 3/4 הנתח מכוסה.
  3. שמים משקולת כלשהי על הנתח, מכסים במכסה ההרמטי או בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-4 ימים.
  4. כל יום הופכים את הנתח, ששני הצדדים יקבלו מהנוזל.
  5. לאחר 4 ימים, מוציאים נתח האנטריקוט מהמשרה (לא צריך את המשרה עצמה) ומנגבים היטב. 
  6. מכניסים לסיר גדול עם מים קרים, מרתיחים על אש גדולה, מכפים את הקצף ומבשלים חצי שעה.
  7. שופכים המים וחוזרים על התהליך בשנית (שלב 6).
  8. מוציאים הנתח מהנוזלים ומיבשים אותו היטב.
  9. פורסים שתי יריות נייר אלומיניום גדולות.
  10. מניחים האחת, מעליה את הנתח ומורחים אותו היטב מכל צדדיו בתערובת הדבש, חרדל ושום.  
  11. מניחים מעל את ירית האלומיניום השניה ומקפלים הקצוות היטב ליצירת אטימה מוחלטת.
  12. מכניסים הנתח לתבנית ולתנור ואופים על חום 150 מעלות שעתיים.
  13. מוציאים מהתנור, משאירים בנייר אלומיניום, ונותנים להתקרר לחלוטין.
  14. מכניסים לחצי שעה למקפיא, מוציאים, פותחים הנייר אלומיניום וגוזרים הרשת, וחותכים פרוסות דקות עם סכין חדה.
  15. בתיאבון. 
חום תנור:150
הערות
נתח שכזה מספיק למשפחה לכמה שבועות. אני פורס רבע בשבוע, ואת השאר מקפיא.
זה חסכוני, ללא חומרים משמרים וטעים טעים.
אוהבי החריף, ניתן להוסיף צ'ילי גרוס לדבש חרדל שום. כפית צריכה להספיק.
ניתן לחתוך לחתיכות עבות יותר או דקות יותר, מה שבא.
למלח האטלנטי אחוז נמוך יותר של נתרן, שזה תמיד יותר בריא.
מכניסים למקפיא לחצי שעה בכדי שיהיה קל יותר לפרוס.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
2
ציון 10
♥ ♥ ♥
1
ראובן מ. (עורך)
ציון 10
יאמי!
ועדיף על הקנוי
פסטרמה אנטריקוט By , 2017-07-30T18:57:19+03:00 פסטרמה אנטריקוט הרבה יותר קל להכנה ממה שאולי נראה Prep Time: PT20M Cook time: יום לפחות Yield: 0 Tags: none Ingredients: - להשרייה: נתח שלם של אנטריקוט טרי ברשת כ 2.5 - 3 ק"ג. אפשר גם נתח חזה בקר. 200 גרם מלח אטלנטי גס 200 גרם סוכר חום... Instructions: מכניסים את כל חומרי ההשרייה לסיר גדול, שיכול להכיל גם את נתח הבשר. מרתיחים תוך כדי ערבוב ומורידים מהאש. מקררים היטב. מכניסים את נתח האנטריקוט לכלי עם מכסה הרמטי, או לסיר ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר