קציצות אורז
קציצות תפוחות לאכילה עם רוטב או בתוך תבשיל
* צילום תוצאה

12 מנות
טיגון

קושי: בינוני
» תוספות» צהריים - ערב
מרכיבים
- 2 כוסות אורז (לבשל בתיבול המועדף ולצנן)
- 1 ביצה
- 1 כפית אבקת אפייה
- 3 כפות קמח
- 3 פרוסות לחם רטוב וסחוט
- אופציה - 1/2 כוס גבינה מגורדת
דרך הכנה
- להכין מראש את האורז, ניתן להוסיף לו אפונה או עדשים וכו', לצנן
- להניח את האורז בקערה גדולה ולפורר לתוכו את הלחם הרטוב, לערבב היטב
- אם מוסיפים גבינה מגורדת זה השלב, ולערבב היטב.
- להוסיף את הביצה ולערבב אותה היטב לתוך התערובת
- להוסיף את הקמח ועליו את אבקת האפיה ואז לערבב היטב את התערובת
- לחמם שמן במחבת בגובה 2 ס"מ לערך (כ-160 מעלות, חום בינוני)
- לקרוץ מהתערובת קציצות ולהניח במחבת (בעזרת כף קפיצית [לגלידה] או כף רגילה או תבנית עיצוב - עגולות או מרובעות
-
לטגן צד אחד עד שמשחים מעט (שלא יישרף) ואז להפוך לצד הנגדי. לטגן רק משני צדדים נגדיים כדי שהתפיחה תעבוד נכון.
אם השמן אוזל - להוסיף עוד כדי לשמור על גובה הטיגון - להוציא כאשר המרכז נראה יציב.
- ניתן להגיש על עלה חסה ועם רוטב קארי, או רוטב עגבניות/מיונז בזילוף מעל, וחתיכות בצל ירוק, כמו בצילום. ניתן לשלב בתבשיל שהוכן מראש.
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 20 Sep 2017
- סוכות ושמחת תורה 04 Oct 2017
- חנוכה 12 Dec 2017
- טו בשבט 30 Jan 2018
- פורים 01 Mar 2018
- פסח 30 Mar 2018
- יום העצמאות 19 Apr 2018
- שבועות 19 May 2018
כתבות, הדרכה, מידע
- ● לוח המרות כוס למשקל למרכיבים שכיחים ותחליפי פרווה [מידע] - ...
- ● הדבש – אנטיביוטיקה מהטבע [מידע] - התרופה הטבעית למחלות החורף...
- ● יוגורט [תזונה] - מוצר חלבי מספר אחד...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - צבעי מאכל [מידע] - פרק 5 - צבעי מאכל....
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
הנצפים ביותר
- לחמניות מקמח מלא [ברנדי] - לחמניות אוריריות וטעימות!
- בורקיטס [אבי מ.] - שני סוגי בצק ומלית לבחירה
- עוגת גבינה פירורים ושמנת [אבי מ.] -
- קבב רומני [אבי מ.] -
- קיש ברוקולי [אבי מ.] - מאפה ברוקולי וגבינה, כמנה עיקרית או תוספת.
- עוגת טורט שייש לפסח [אבי מ.] - עוגת טורט שייש אורירית.
- עוגת אסטרהזי [אבי מ.] - עוגת קרם ושכבות מרנג שקדים.