Pesto
תפריט
ה', 14 דצמ 2017, 09:52
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

פאי אגסים

פאי במלית שקדים ואגסים פרוסים.     

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 10740   

פאי אגסים
8 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: מתקדם
» פאי וטארט» קפה
ציון גולשים: 10
[3 מדרגים]
 
מרכיבים
לבצק הפאי:
175 גר' קמח
85 גר' חמאה או מרגרינה רכה
3 חלמונים
85 גר' סוכר
1/4 כפית תמצית וניל
למלית:
4 אגסים קלופים, חצויים ומגולענים
175 גר' שקדים טחונים
175 גר' חמאה רכה
140 גר' סוכר
3 ביצים
1/2 1 כפות קמח
4 טיפות תמצית שקדים
דרך הכנה
  1. הכנת בצק הפאי, מעבדים במעבד מזון את כל החומרים עד לקבלת בצק אחיד, עוטפים בניילון ומקררים במקרר לשעה.
  2. מוציאים ומרדדים על משטח מקומח עיגול הגדול מהיקף תבנית פאי 24, מניחים את הבצק בתבנית ומהדקים קלות, מסירים את השאריות ומכניסים למקרר ל- 20 דקות.
  3. מחממים את התנור ל-180°.
  4. מקציפים את החמאה והסוכר לתערובת קלה, מוסיפים את הביצים תוך כדי הקצפה, אחת לאחר שהקודמת הובלעה בתערובת, מוסיפים את השקדים הטחונים, הקמח ותמצית השקדים, יוצקים לתחתית הפאי.
  5. פורסים את חצאי האגסים לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ לרוחבם, מניחים כמניפה על המילוי, מכניסים לאפיה של 30-40 דקות או עד שפני הפאי משחימים קלות, מוציאים ומצננים על רשת.
  6. מפזרים מעל מעט אבקת סוכר, ממיסים מעט ריבת מישמש ומורחים על האגסים בלבד.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
13
ציון 10
אכלתי, נהניתי, הכנתי, אכלתי, נהניתי... בקיצור מתכון מעולה. אפשר גם את האגסים לחתוך לרבעים (מתקבלות סירות אגסים במקום מניפות)
12
ראובן מ. (עורך)
שמנת צמחית, חלב סויה, ואם מדובר בהקצפה יש שמנת צמחית להקצפה. כאן במלית ההקצפה מעניקה נפח, והשומן מחליב (מרקם).
11
איזה שומן צמחי אחר יש חוץ מחלב קוקוס?
האם הכוונה לשמנת צמחית?
8
האם ניתן להחליף את החמאה בשמן? ואם כן מה הכמות?
7
ציון 10
אפיה של רבע שעה בחום 180 מעלות הספיקה בהחלט! יצא טעים! (הוספתי גם אגוזים)
6
אבי מ. (מקצוענ/ית)
ציון 10
ראשית זה פאי אגסים קלאסי טעים, המלית היא מלית שקדים.

שנית, לכל פאי סוג האפיה הרצוי, במקרה זה...»»
5
אבי, בפאיים אחרים היה צריך קודם לאפות את הבצק. כאן לא. אכן?
והאם העוגה טעימה כפי שנראית בתמונה?
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
כן בתנאי שתקפיאי עם הסירופ עד לכסוי האגסים.
3
נניח ואני מבשלת אותם ביים אדום ותבלינים (כולל סוכר), האם אני יכולה להקפיא אותם כך?
תודה
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
להקפיא כך סתם לא מומלץ, ניתן לבשל אותם בסירופ ולהקפיא עם הסירופ.
1
היי אבי
קיבלתי שקית מאוד יפה של אגסים קטנטנים וטעימים להפליא.
יש לי אירוע בעוד כ-3 שבועות והייתי...»»

פאי אגסים

By Published: פאי במלית שקדים ואגסים פרוסים.  מאת אבי מ. 5 כוכבים מתוך 5 3 גולשים תזמון: Yield: 8 Ingredients: לבצק הפאי: 175 גר' קמח85 גר' חמאה או מרגרינה רכה3 חלמונים85 גר' סוכר1/4 כפית תמצית וניללמלית:4 אגסים קלופים, חצויים ומגולעני...... Directions:
הכנת בצק הפאי, מעבדים במעבד מזון את כל החומרים עד לקבלת בצק אחיד, עוטפים בניילון ומקררים במקרר לשעה.מוציאים ומרדדים על משטח מקומח עיגול הגדול מהיקף תבנית פאי 24, מניחים את הבצק בתבנית...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר