Pesto
תפריט
ג', 21 נוב 2017, 04:37
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

רפאלו - עוגת שכבות קוקוס/שקדים

עוגה חגיגית וטעימה    

מאת: ראובן מ. ::: צפיות: 732   

* צילום תוצאה: מורית מנשרוף
רפאלו - עוגת שכבות קוקוס/שקדים
12 מנות
אפיה משולב
שעתיים ויותר
קושי: בינוני
» עוגות» קפה
 
מרכיבים
לעוגת הספוג:
  • 6 ביצים בטמפרטורת החדר
  • קמצוץ מלח
  • 1 כוס סוכר (200 גרם)
  • 1 כוס שקדים טחונים (100 גרם)
  • 1 כוס קמח (125 גרם)
  • 1 כפית תמצית שקדים
למילוי וציפוי:
  • 200 גרם שוקולד לבן
  • 3 כפות (45 גרם) חלב קוקוס
  • 250 גרם גבינת מסקרפונה (בטמפרטורת החדר)
  • 2 כוסות (500 גרם) שמנת לקצפת קרה (35%~)
  • 1/4 כוס אבקת סוכר (40 גרם)
  • 1/2 כוס (40 גרם) פתיתי קוקוס לא מומתקים
  • 1 כפית (5 גרם) תמצית קוקוס (אפשר לוותר)

להרכבה וקישוט:
  • 1 כוס (240 גרם) חלב קוקוס
  • שבבי קוקוס
  • אופציה: שקדים מרוסקים
  • ממרח לוטוס מומס מעט במיקרוגל

גודל/סוג תבנית: עגולה 23 ס"מ
דרך הכנה
  1. קישור: סרטון ווידאו של תהליך ההכנה
  2. מראש - לחמם תנור ל-170 מעלות, לשמן ולצפות תבנית עגולה עם נייר אפייה
  3.  הכנת הבסיס: להפריד את החלבונים מהחלמונים, להוסיף קמצוץ מלח לחלבונים ולהקציף עד שנוצר קצף, ואז להוסיף סוכר בהדרגה עד שנוצרות פסגות יציבות
  4. בקערה קטנה לערבב את החלמונים עם תמצית שקדים ולקפל לתוך קצף החלבונים
  5. בהדרגה להוסיף שקדים טחונים וקמח בקיפול זהיר כדי שהנפח לא ייחלש
  6. לשפוך בזהירות את התערובת לתוך התבנית בצורה אחידה
  7. לאפות למשך 40-45 דקות עד שמזהיב מעט (לא ליבש!)
  8. להוציא את התבנית ולהניח לקירור כ-10-15 דקות, אחרי כן לפרק את התבנית ולהסיר את נייר האפייה ולהניח לקירור מלא.
הכנת המילוי/ציפוי:
  1. להמיס את השוקולד  וחלב הקוקוס בקערת זכוכית מעל סיר עם מים רותחים עד להמסה (ניתן במיקרוגל בזהירות ומעקב שלא ישרף).
  2. בקערה אחרת להקציף את הגבינה עד שתהיה אחידה ורכה, להוסיף לה את השוקולד ולהמשיך לערבב עד למרקם חלק ככל האפשר
  3. בקערה גדולה או במיקסר להקציף את השמנת המתוקה עד שנוצרות גבעות יציבות, להוסיף כעת אבקת סוכר ותמצית הקוקוס (שהיא אופציה) ולהמשיך עוד' עד שהקצפת יצhבה ואחידה
  4. לקפל את הקצפת לתוך תערובת הגבינה/שוקולד בשלבים, לקפל לתערובת את שבבי הקוקוס, לכסות ולקרר עד שלב ההרכבה
הרכבה:
  1. לחלק את העוגה לשכבות (ניסור/חיתוך, עד 3 שכבות)
  2. למרוח חלב קוקוס על השכבה' ועל זה את שכבת הקרם (קצת פחות מ-1/3 הכמות) (אפשר לוותר על מריחת החלב אם העוגה אינה יבשה)
  3. להמשיך כך עם כל השכבות כאשר מעל העליונה ועל צידי העוגה למרוח ולהחליק את שאר הקרם
  4. לפזר שבבי קוקוס מעל ובצדדים ולקרר להתייצבות עד ההגשה
  5. ניתן לעטר עם שברי אגוזים וכדורי שוקולד מצופים בקוקוס, או לעטר עם הזלפה של ממרח לוטוס
חום תנור: 170 מעלות
הערות

רפאלו - עוגת שכבות קוקוס/שקדים

By Published: עוגה חגיגית וטעימה מאת ראובן מ. 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 12 Ingredients: לעוגת הספוג: 6 ביצים בטמפרטורת החדר קמצוץ מלח 1 כוס סוכר (200 גרם) 1 כוס שקדים טחונים (100 גרם) 1 כוס קמח (...... Directions:
קישור: סרטון ווידאו של תהליך ההכנה מראש - לחמם תנור ל-170 מעלות, לשמן ולצפות תבנית עגו...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר