Pesto
תפריט
ב', 26 יונ 2017, 03:18
110384 חברים
musical act magazine אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

קרקרים אווריריים ופריכים

קלילים ותפוחים אך גם ממכרים    

מאת: ראובן מ. ::: צפיות: 635   

* צילום התוצאה: ראובן מנשרוף
קרקרים אווריריים ופריכים
70 מנות
שעתיים ויותר
קושי: בינוני
» בוקר - בראנץ או צהריים - ערב או קפה או ארוחה קלה
 
מרכיבים
חומרים יבשים:
  • 1/2 1 כוס קמח
  • 2 כפיות שמרים אינסטנט (יבשים)
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/4 כפית אבקת סודה לאפיה
  • 1/4 כפית קרם טרטר (אבקה, בחנויות המתמחות)
  • 1 כף משפר אפיה (אופציה, או 1/2 כפית אבקת ויטמין C)
  • 1 כפית סוכר
נוזלים:
  • 6 כפות מים
  • 2 כפות חמאה
  • 2 כפות שמן צמחי (קנולה, חמניות..)
אופציה לציפוי:
תבלינים יבשים (טימין, קימל, שומשום, פפריקה מעושנת, גרגרי מלח גס וכו')

דרך הכנה
  1. לערבב היטב את החומרים היבשים בקערת המיקסר (וו משוט)
  2. את הנוזלים והחמאה לשים בכלי זכוכית ולהמיס במיקרגל עד להמסת החמאה בלבד.
  3. לערבב ולהניח את הכלי מהמיקרו להתקרר בחוץ (לטמפרטורה של מים פושרים)
  4. להוסיף את הנוזלים לתערובת היבשה ולערבל כדקה וחצי עד שהבצק אחיד ורך (להתחיל באיטיות)
  5. להניח את הבצק בכלי אטום, עם מספיק נפח לתפיחת בצק קלה, למשך הלילה או לפחות 10 שעות
  6. להוציא את הבצק ולהניח למנוחה כרבע שעה בחוץ
  7. לחמם את התנור ל-220 מעלות (גבוה)
  8. להכין מגש וניר אפיה או סיליקון בגודל מתאים
  9. להתחיל לרדד את הבצק על משטח עבודה (סיליקון מאוד עוזר)
  10. לרדד למלבן עד לעובי של 2-3 מ"מ (דק ככל האפשר). לקמח אם צריך כדי שלא יידבק
  11. לקפל מצד צר אחד של המלבן כשליש היריעה אל מרכזה. לקפל מהצד הנגדי על הקיפול שנעשה.
  12. לרדד שוב את המלבן ולבצע עוד קיפול זהה לנ"ל
  13. להניח על הניר/סיליקן לרדד שוב לגודל התבנית כמה שאפשר דק 
  14. לפזר את התבלינים (אם רוצים), ולרדד בעדינות כך שהתבלינים ינעצו בבצק אך שלא ייקרע
  15. לחורר בעדינות את דף הבצק עם מזלג או כלי דומה. ללא חורים הקרקרים יתנפחו כמו בלון. כ-2 חורים לגודל קרקר
  16. בעזרת גלגלת פיצה לחתוך לריבועים או כל צורה שרוצים.
  17. להעביר למגש (בקלות, אם אוחזים בשני קצוות נגדיים)
  18. להכניס לתנור למשך כ-10 דקות
  19. להשגיח שלא יישרף (לא לעזוב את התנור), עד שמתחיל צבע זהוב או חום בהיר
  20. לכבות את התנור ולפתוח את הדלת לגמרי. לבחון אם חום התנור ממשיך לשרוף את הקרקרים. אם כן להוציא חצי מהמגש החוצה.
  21. לשמור בכלי אטום (אם יישאר משהו לאחר ה"טעימה").
חום תנור: 220 מעלות
 

קרקרים אווריריים ופריכים

By Published: קלילים ותפוחים אך גם ממכרים מאת ראובן מ. 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 70 Ingredients: חומרים יבשים: 1/2 1 כוס קמח 2 כפיות שמרים אינסטנט (יבשים) 1/4 כפית מלח 1/4 כפית אבקת סודה לאפיה ...... Directions:
לערבב היטב את החומרים היבשים בקערת המיקסר (וו משוט) את הנוזלים והחמאה לשים בכלי זכוכית ולהמיס במיקרגל עד להמסת החמאה בלבד. לערבב ולהניח את הכלי מהמיקרו להת...
עשוי לעניין
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר