Pesto
תפריט
ד', 18 אוק 2017, 10:37
110388 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

פאי שקדים

פאי שקדים נהדר ועשיר.    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 6343   

פאי שקדים
8 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: מתקדם
» פאי וטארט» קפה
 
מרכיבים
לתחתית פאי:
3/4 1 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפיה
150 גר' מרגרינה או חמאה
1 ביצה
1/3 כוס סוכר
2 כפות מים
למלית:
150 גר' חמאה רכה
1/2 1 כוסות שקדים טחונים
1/2 1 כוסות סוכר
3 ביצים
1/4 כוס קמח
1 כפית תמצית שקדים
לרוטב קרמל שקדים:
3/4 כוס סוכר
1/2 כוס שמנת מתוקה מחוממת מעט
1/4 כוס סירופ מייפל
1/4 כוס ליקר אמרטו
דרך הכנה
  1. מערבבים את כל חומרי הבצק לתחתית, משטחים על משטח מקומח לעיגול הגדול ב-5 ס"מ מגודל תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ. משטחים על התחתית והדפנות. מחממים את התנור ל 170 מעלות.
  2. להכנת המלית, מערבבים בקערת המיקסר עם וו הגיטרה את החמאה, השקדים הטחונים, הסוכר, התמצית והביצים כ-3 דקות עד לקבלת תערובת בהירה וקלה, מנפים מעל את הקמח ומערבבים עוד 3 דקות במהירות איטית, משטחים את התערובת על תחתית הפאי.
  3. אופים במרכז התנור כ-40 דקות עד לקבלת קרום זהוב או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש, מוציאים ומצננים על רשת.
  4. פורסים ומגישים עם רוטב קרמל.
  5. להכנת הרוטב, ממיסים את הסוכר בסיר עם תחתית עבה בבחישה רק עד שהסוכר הופך לקרמל בהיר, ממשיכים לבשל על להבה נמוכה ללא בחישה עד לקבלת קרמל חום בהיר, מסירים מייד מהאש ויוצקים בזהירות את השמנת ומערבבים, זהירות זה מתיז ורותח, מערבבים עד להמסת הקרמל, במקרה ולא נמס מחזירים לחימום קל עד להמסה, מוסיפים את הסירופ והליקר ומערבבים, מניחים לצינון, הרוטב ישמר מכוסה במקרר כיומיים, לשימוש יש לחמם מעט.

פאי שקדים

By Published: פאי שקדים נהדר ועשיר. מאת אבי מ. 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 8 Ingredients: לתחתית פאי: 3/4 1 כוסות קמח1 כפית אבקת אפיה150 גר' מרגרינה או חמאה1 ביצה1/3 כוס סוכר2 כפות מיםלמלית:150 גר' חמאה רכה...... Directions:
מערבבים את כל חומרי הבצק לתחתית, משטחים על משטח מקומח לעיגול הגדול ב-5 ס"מ מגודל תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ. משטחים על התחתית והדפנות. מחממים את התנור ל 170 מעלות.להכנת המלית, מ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר
  • עוגיות שבלול וניל שוקולד [אבי מ.] - עוגיות פריכות מבצק וניל ושוקולד.
  • בבקה קינמון [אבי מ.] - עוגת שמרים במלית קקאו וקינמון.
  • קיש פטריות ובצל [אבי מ.] - קיש פטריות ובצל ללא תחתית בצק, כמנה בפני עצמה או כתוספת למנה עיקרית.חלבי.
  • חומוס גזעי עם רוטב בצל או פטריות [ראובן מ.] - אין כמו להכין חומוס בבית, ביחוד אם הוא מציג מרקם וטעם של אותו חומוס שאכלנו "שם"...כמה סודות נחשפים, עם טיפים להכנה של חומוס משובח, הדורש רק טעם אישי נכון לשם תוצאה מעולה. בונוס: רוטב חם מלמעלה גורף התפעלות
  • תגובות כלליות [ראובן מ.] - לא ממש מתכון, אלא מקום לשיגור תגובות ובקשות כלליות
  • מאפינס שוקולד ושוקולד צ'יפס [אבי מ.] - מאפינס שוקולד ושוקולד צ'יפס
  • עוגת גזר [אבי מ.] - מתכון עוגת גזר מצוינת של sjarjar, עוגה קלת הכנה שניתנת לציפוי בקצפת או ציפוי גבינה.