Pesto
תפריט
ב', 21 אוג 2017, 19:02
110386 חברים
musical act magazine אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

פאי שקדים

פאי שקדים נהדר ועשיר.    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 6299   

פאי שקדים
8 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: מתקדם
» פאי וטארט» קפה
 
מרכיבים
לתחתית פאי:
3/4 1 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפיה
150 גר' מרגרינה או חמאה
1 ביצה
1/3 כוס סוכר
2 כפות מים
למלית:
150 גר' חמאה רכה
1/2 1 כוסות שקדים טחונים
1/2 1 כוסות סוכר
3 ביצים
1/4 כוס קמח
1 כפית תמצית שקדים
לרוטב קרמל שקדים:
3/4 כוס סוכר
1/2 כוס שמנת מתוקה מחוממת מעט
1/4 כוס סירופ מייפל
1/4 כוס ליקר אמרטו
דרך הכנה
  1. מערבבים את כל חומרי הבצק לתחתית, משטחים על משטח מקומח לעיגול הגדול ב-5 ס"מ מגודל תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ. משטחים על התחתית והדפנות. מחממים את התנור ל 170 מעלות.
  2. להכנת המלית, מערבבים בקערת המיקסר עם וו הגיטרה את החמאה, השקדים הטחונים, הסוכר, התמצית והביצים כ-3 דקות עד לקבלת תערובת בהירה וקלה, מנפים מעל את הקמח ומערבבים עוד 3 דקות במהירות איטית, משטחים את התערובת על תחתית הפאי.
  3. אופים במרכז התנור כ-40 דקות עד לקבלת קרום זהוב או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש, מוציאים ומצננים על רשת.
  4. פורסים ומגישים עם רוטב קרמל.
  5. להכנת הרוטב, ממיסים את הסוכר בסיר עם תחתית עבה בבחישה רק עד שהסוכר הופך לקרמל בהיר, ממשיכים לבשל על להבה נמוכה ללא בחישה עד לקבלת קרמל חום בהיר, מסירים מייד מהאש ויוצקים בזהירות את השמנת ומערבבים, זהירות זה מתיז ורותח, מערבבים עד להמסת הקרמל, במקרה ולא נמס מחזירים לחימום קל עד להמסה, מוסיפים את הסירופ והליקר ומערבבים, מניחים לצינון, הרוטב ישמר מכוסה במקרר כיומיים, לשימוש יש לחמם מעט.

פאי שקדים

By Published: פאי שקדים נהדר ועשיר. מאת אבי מ. 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 8 Ingredients: לתחתית פאי: 3/4 1 כוסות קמח1 כפית אבקת אפיה150 גר' מרגרינה או חמאה1 ביצה1/3 כוס סוכר2 כפות מיםלמלית:150 גר' חמאה רכה...... Directions:
מערבבים את כל חומרי הבצק לתחתית, משטחים על משטח מקומח לעיגול הגדול ב-5 ס"מ מגודל תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ. משטחים על התחתית והדפנות. מחממים את התנור ל 170 מעלות.להכנת המלית, מ...
עשוי לעניין
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר