Pesto
תפריט
ג', 21 נוב 2017, 02:57
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

בריוש צרפתי

מאפה שמרים צרפתי עשיר    

מאת: תמילושה ::: צפיות: 1033   

* בריוש חלה עגולה ובריוש במילוי קרם פטיסייר ושוקולד
בריוש צרפתי
יום לפחות
ציון גולשים: 10
[2 מדרגים]
 
מרכיבים
  • 500 גרם קמח לבן
  • 1 כפית מלח
  • 100 גרם סוכר
  • 20 גרם שמרים יבשים
  • 3 כפות חלב פושר
  • 5 ביצים טרופות
  • 250  גרם חמאה רכה (חשוב שהיא תהיה רכה ולא קרה!)  בטמפרטורת החדר.
לזיגוג: ביצה טרופה
 
דרך הכנה
  1. מנפים לתוך קערת המיקסר את הקמח,סוכר ושמרים ומערבבים בעזרת כף.
  2. יוצרים גומה בקמח ומוסיפים את החלב הפושר. מערבבים וממתינים כ-5 דקות.
  3. מוסיפים את הביצים והמלח ומתחילים ללוש במהירות איטית.
  4. לשים במשך כ-5-10 דקות עד שהבצק הופך לאחיד.
  5. מוסיפים את החמאה תוך כדי לישה איטית,חתיכה -ומחכים עד שהיא נטמעת בבצק.ואז ממשיכים להוסיף את החמאה. לאט לאט, ממשיכים ללוש את הבצק עד שכל החמאה הוטמעה  ושהבצק חלק וכמעט נפרד מדפנות הקערה. שלב זה יכול לקחת כ-15 דקות.
  6. הבצק צריך להתקבל גמיש מאוד אך לא נדבק לאצבעות.
  7. מכסים את הקערה במגבת לחה  ונותנים לבצק לתפוח כשעה וחצי –שעתיים .
  8. לאחר שעתיים (או פחות) מוציאים את הבצק מהקערה ומוציאים את בועות האוויר ממנו , מניחים אותו על משטח העבודה מקומח מעט ומקפלים לשלוש.
  9. מניחים בקערה גדולה או קופסה גדולה לקירור במקרר לפחות ל-8 שעות.
  10. חשוב שלבצק יהיה מקום להכפיל את נפחו- אז לבחור מיכל מתאים.
  11. אחרי הקירור לשים את הבצק.
  12. מחלקים לשני חלקים ומקפלים כל חלק לשלוש, מרדדים ושוב קיפול לשלוש מהכיוון השני, כמו שמכינים בצק עלים או בצק לקרוואסון רק בלי תוספת של חמאה.- שלב זה לא הכרחי אבל הוא משפר את המרקם.
  13. מכל חלק יוצרים בריוש בצורה הרצויה.
  14. אפשר למלא במליות שונות (קרם פטיסייר ושוקולד)
  15. או ליצור לחמניות או בריוש במגוון צורות.
  16. למשל- לרדד, לגלגל לרולדה, לחתוך לפרוסות עבות (כ-4  סמ) ולהניח בתבנית עגולה או מלבנית.
  17. חשוב להניח את המאפים בתבנית באופן שהם יהיו במחצית גובה התבנית.
  18. להניח לתפיחה נוספת (יכול לקחת בין 2 שעות ל-4 שעות). לכסות במגבת לחה.- המאפה אמור לתפוח ולהגיע לגובה של שפת הכלי. (כלומר הכפיל את נפחו)
  19. להבריש בביצה טרופה ולאפות כ-25 דקות בתנור מחומם מראש ל-180 מעלות.
 
הערות
  • מאפה עשיר וטעים מאוד מאוד, הרבה עבודה אבל שווה את המאמץ!
  • לקרר לפני האכילה (למרות שקשה להתאפק- חשוב שהבריוש יצטננו, אחרת האדים החמים יוצאים מהמאפה והוא מתייבש!)
  • מעולה עם ריבה טובה, שוקולד או סתם כך!
  • במילוי קרם פטיסייר ושוקולד-פשוט מעדן!
המתכון תורגם מצרפתית וכאן יש סרטון שמדגים את ההכנה:
https://www.youtube.com/watch?v=5d9eUgVhRn8
 
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
6
ציון 10
♥ ♥ ♥ המלצת המערכת
5
ראובן מ. (עורך)
בד"כ שמרים יבשים נדרש פחות יחסית לשמרים טריים.
גם עם חצי מהכמות זה יעבוד (רק ייקח יותר זמן),...»»
4
אני הכנתי עם שמרים יבשים ויצא מעולה
לגבי שמרים טריים- אולי מישהו חכם ממני יוכל לעזור להמיר את הכמות הנכונה...
3
לדעתי יש טעות בכמות השמרים 20 גרם שמרים טריים ולא יבשים
2
גם טעים (;
החלק העליון יוצא שחום וזה בסדר- זה לא שרוף
1
ראובן מ. (עורך)
ציון 10
נראה מגרה ביותר

בריוש צרפתי

By Published: מאפה שמרים צרפתי עשיר מאת תמילושה 5 כוכבים מתוך 5 2 גולשים תזמון: Yield: 0 Ingredients: 500 גרם קמח לבן 1 כפית מלח 100 גרם סוכר 20 גרם שמרים י...... Directions:
מנפים לתוך קערת המיקסר את הקמח,סוכר ושמרים ומערבבים בעזרת כף. יוצרים גומה בקמח ומוסיפים את החלב הפושר. מערבבים וממתינים כ-5 דקו...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר