Pesto
תפריט
ו', 24 נוב 2017, 13:14
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגת אופרה

עוגת שכבות ביסקוויט שקדים קרם חמאה ומוס.    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 17310   

עוגת אופרה
12 מנות
הכנה וקירור
30 דקות עד שעתיים
קושי: לא צוין
» מתאבנים» קפה
 
מרכיבים
לשכבות הביסקויט:
2/3 כוס שקדים קלופים מולבנים
1/2 כוס+1כף סוכר
2 ביצים מס' 1 בטמפרטורת החדר
3 חלבונים גדולים בטמפרטורת החדר
1/4 כוס קמח
30 גר' חמאה מומסת
לסירופ
הסוכר:
1/3 כוס מים
1/4 כוס סוכר
1/4 כוס דבש
1 כף ליקר שקדים
לקרם דבש/חמאה:
200 גר' חמאה רכה
3 חלמונים גדולים בטמפרטורת החדר
1/4 כוס דבש
למוס שוקולד לבן:

200 גר' שוקולד לבן מובחר
1 כוס + 3 כפות שמנת מתוקה
1 כף ליקר שקדים
לציפוי:
200 גר' שוקולד מריר מובחר
1/4 כוס שמנת מתוקה
דרך הכנה
  1. להכנת הבסיסים, מחממים את התנור לחום גבוה, מסמנים עיגול בקוטר 24 ס"מ על נייר אפיה, מניחים את נייר האפיה על תבנית תנור הפוכה.
  2. טוחנים במעבד מזון את השקדים לתערובת פירורית דקה מאד ומעבירים לקערה, מוסיפים 1/2 כוס סוכר וביצה אחת ומערבבים בעזרת מיקסר יד כדקה.
  3. מוסיפים את הביצה השניה ומערבבים שוב דקה, מגרדים את דפנות הקערה ומערבבים שוב עד לקבלת תערובת צהובה בהירה.
  4. בקערת מיקסר מקציפים את החלבונים ומסיפים את כף הסוכר הנותרת עד לקבלת קצף גמיש ומבריק.
  5. מנפים את הקמח על תערובת השקדים בקערה ומקפלים מערבבים לתוך התערובת, מקפלים את קצף החלבונים לתערובת ולבסוף את החמאה המומסת.
  6. יוצקים 1/3 מכמות התערובת על העיגול המסומן בנייר האפיה, משטחים לקבלת שכבה אחידה ומכניסים לאפיה לתנור בשלב האמצעי ל-10 דקות עד להזהבה יפה.
  7. מוציאים ומסירים את נייר האפיה ומניחים לצינון, חוזרים על הפעולה עוד פעמיים עם יתרת התערובת.
  8. מכינים את סירופ הסוכר, מערבבים בסיר קטן את המים עם הסוכר והדבש ומחממים עד להמסת הסוכר, מסירים מהאש מוסיפים את הליקר ומערבבים, מניחים לצינון.
  9. להכנת קרם החמאה, מניחים בקערה את החמאה ומקציפים בעזרת מיקסר יד לקציפה אורירית.
  10. בקערת המיקסר מקציפים את החלמונים עד לקבלת קציפה בהירה.
  11. מחממים בקערה קטנה את הדבש עד שהוא הופך נוזלי, יוצקים מחצית מהדבש תוך כדי הקצפה של דקה במהירות גבוהה לתערובת החלמונים, מוסיפים את שארית הדבש וממשיכים להקציף עד לקבלת תערובת אחידה מקוררת, מוסיפים את החמאה ומקציפים עוד כשתי דקות, מניחים בצד.
  12. להכנת מוס השוקולד הלבן, ממיסים את השוקולד הלבן עם 3 כפות שמנת מתוקה, מניחים לצינון, מקציפים את שארית השמנת המתוקה עד לקבלת קצפת רכה,
    מוסיפים את הליקר ומקציפים לקצפת יציבה, מקפלים את הקצפת לתערובת השוקולד הלבן המצונן ומניחים בצד.
  13. להרכבת העוגה, מניחים שיכבת בסיס בתבנית 24, בעזרת מברשת מורחים מעט סירופ על השכבה.
  14. מורחים את קרם החמאה-דבש על השכבה בצורה אחידה, שומרים מעט קרם לציפוי מסביב העוגה.
  15. מניחים שכבה נוספת ומרטיבים גם אותה, מורחים מחצית מהמוס בגובה אחיד ומניחים שכבת בסיס נוספת.
  16. מורחים שוב בסירופ ומורחים את יתרת המוס באופן שווה וישר.
  17. מכניסים את העוגה למקרר לשעה לפחות.
  18. לציפוי, ממיסים את השוקולד המריר עם השמנת בבאן-מארי עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה, יוצקים על העוגה הקרה ומחליקים, מחזירים למקרר לקירור.
הערות
  • את העוגה נהוג להכין בד"כ בתבנית מרובעת/מלבנית אך היא יפה גם בתבנית עגולה.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
7
אבי שלום
אשמח לקבל מתכון להכנת עוגת קיפוד. או עוגות אישיות קיפוד . לביתי יש יום הולדת והיא ביקשה שאכין לה העוגה. תודה
6
אבי מ. (מקצוענ/ית)
תבנית 23X23X4.
5
רוצה לשאול אם רוצה להכין בתבנית מלבנית מה הגודל שלה צריך להיות
4
הי אבי
ניסיתי את עוגת האופרה- בשלב הראשון - התחתית והיא נדבקה לנייר האפייה והיתה הלתי ניתנת לשחרור מה הסיבה?
3
אבי מ. (מקצוענ/ית)
תוקן תמי, תודה.
2
לאתר פסטו במתכון עוגת אופרה מופיעה 2/4 כוס שקדים. האם זה חצי כוס או משהו אחר. תודה תמי
1
אבי מ. (מקצוענ/ית)
הסיבה היא שהסוכר נמס ונדבק לנייר, הופכים את השכבה עם הנייר, מרטיבים מעט את הנייר במטלית לחה ומקלפים.

עוגת אופרה

By Published: עוגת שכבות ביסקוויט שקדים קרם חמאה ומוס. מאת אבי מ. 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 12 Ingredients: לשכבות הביסקויט: 2/3 כוס שקדים קלופים מולבנים1/2 כוס+1כף סוכר2 ביצים מס' 1 בטמפרטורת החדר3 חלבונים גדולים בטמפרטורת החדר1/4 כוס קמח30 גר' חמאה מומס...... Directions:
להכנת הבסיסים, מחממים את התנור לחום גבוה, מסמנים עיגול בקוטר 24 ס"מ על נייר אפיה, מניחים את נייר האפיה על תבנית תנור הפוכה. טוחנים במעבד מזון את השקדים לתערובת פ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר