Pesto
תפריט
ד', 22 נוב 2017, 20:16
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

טורט דובוש

עוגה מצוינת מהמיטב של המטבח ההונגרי.    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 10627   

טורט  דובוש
12 מנות
אפיה משולב
30 דקות עד שעתיים
קושי: מורכב
» מתאבנים» קפה
 
מרכיבים
לשכבות הטורט:
1 כוס פחות כף סוכר
1 כוס קמח
7 חלמונים
5 חלבונים
2 כפיות גרידת לימון
1/2 כפית תמצית וניל

למלית:

200 גר' חמאה
1 כוס סוכר
2 חלבונים
1 כף סוכר
100 גר' שוקולד מריר קצוץ

לזיגוג הקרמל:

3/4 כוס סוכר
דרך הכנה
  1. מקציפים את החלמונים עם 2/3 הסוכר לקצף סמיך ובהיר.
  2. מקציפים את החלבונים עם שארית הסוכר, מקפלים לתערובת החלמונים.
  3. מקפלים את הקמח מעט בכל פעם ואת גרידת קליפת הלימון והוניל.
  4. מחלקים את התערובת לחמישה חלקים ויוצקים כל חלק לתבנית אפיה בקוטר 26 מרופדת בנייר אפיה.
  5. אופים כרבע שעה בתנור שחומם מראש לחום בינוני עד להזהבה, ניתן להשתמש באותה תבנית ובכל פעם לאפות שכבה אחת, להוציאה ולצננה לצקת שוב שכבה ולאפות.
  6. להכנת המלית, מקציפים את החמאה עם הסוכר עד לקבלת תערובת בהירה ואורירית.
  7. מקציפים את החלבונים עם כף סוכר, מערבבים את שתי התערובות.
  8. ממיסים את השוקולד ומצננים, מקפלים את השוקולד לתערובת.
  9. מניחים שכבת טורט בצלחת הגשה, מורחים בשכבת קרם, מניחים עוד שכבה ושוב מורחים וכך הלאה עד לפני השכבה האחרונה.
  10. את השכבה האחרונה מניחים על מגש, ומצפים בזיגוג הקרמל - ממיסים 3/4 כוס סוכר בסיר קטן עד לקבלת קרמל, מסירים מיד מהאש ויוצקים על השכבה במגש, מחכים כחצי דקה להתיצבות ומורחים במעט חמאה.
  11. מסמנים פרוסות בעזרת הצד הכהה של סכין, לאחר דקה פורסים לפרוסות לפי הסימון ומסדרים את הפרוסות על שכבת הקרם האחרונה.
  12. מאחסנים את העוגה במקרר לשעתיים ופורסים את הטורט לפרוסות לפי הפרוסות העליונות.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
1
נשמע מאוד מענייו בע"זה אנסה בסוף שבוע.

טורט דובוש

By Published: עוגה מצוינת מהמיטב של המטבח ההונגרי. מאת אבי מ. 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 12 Ingredients: לשכבות הטורט:1 כוס פחות כף סוכר1 כוס קמח7 חלמונים5 חלבונים2 כפיות גרידת לימון1/2 כפית תמצית וניללמלית:200 גר' חמאה1 כוס סוכר...... Directions:
מקציפים את החלמונים עם 2/3 הסוכר לקצף סמיך ובהיר. מקציפים את החלבונים עם שארית הסוכר, מקפלים לתערובת החלמונים. מקפלים את הקמח מעט בכל פעם ואת גרידת קליפת הלימון והוניל....
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר