Pesto
תפריט
א', 30 אפר 2017, 23:39
110381 חברים
musical act magazine אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

אורז מוקפץ עם אפונה ושקדים

   

מאת: tommf ::: צפיות: 5098   

אורז מוקפץ עם אפונה ושקדים
5 מנות
מוקפץ
דל כולסטרול
30 דקות ופחות
קושי: קל הכנה
» תוספות» צהריים - ערב
 
מרכיבים
  • 1.5 כוסות אורז פרסי
  • 1 כוס אפונה טרייה ראו הערה למטה
  • 0.5 כוס חצאי שקדים קלופים לא קלויים
  • 3 כוסות מים רותחים
  • שמן זית מובחר
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
  • מלח לפי הטעם
  • 1 כף שטוחה אבקת מרק עוף
  • 2 כפיות שמן סומסום קהה
  • 4 ענפי קורנית
  • 1 כפית שטוחה תבלין גריל עוף
דרך הכנה
  1. מחממים כ-4 כפות שמן זית בסיר לאורז.
  2. מוסיפים את האורז ומטגנים עד שחלקו מזהיב קלות.
  3. מוסיפים את אבקת המרק והפלפל השחור ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים 3 כוסות מים רותחים ומערבבים היטב.
  5. מורידים את האש לבינונית חלשה, ומבשלים עם מכסה עד שכל המים נעלמים מלמעלה.
  6. סוגרים האש ונותנים לאורז לנוח עוד כ-5 דקות בתוך הסיר מכוסה.
בינתיים בווק גדול או סיר:
  1. מחממים 4 כפות שמן זית מובחר וקולים את השקדים החצויים על אש גדולה תוך כדי עירבוב קל עד להזהבה קלה.
  2. מוסיפים את האפונה הטרייה ואת ענפי הקורנית, ממליחים ומפלפלים ומוסיפים את גריל העוף, מערבבים היטב וממשיכים להקפיץ על אש גדולה עוד כ-5 דקות.
  3. מוסיפים לווק את האורז המוכן ואת שמן הסומסום, מערבבים ומגישים.
הערות
אם מתשמשים באפונה קפואה, יש לשטוף אותה במים קרים וליבש היטב.

אורז מוקפץ עם אפונה ושקדים

By Published: מאת tommf 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 5 Ingredients: 1.5 כוסות אורז פרסי 1 כוס אפונה טרייה ראו הערה למטה 0.5 כוס חצאי שקדים קלופים לא קלויים 3 כוסות מים רותחים שמן זית מובחר...... Directions:
מחממים כ-4 כפות שמן זית בסיר לאורז. מוסיפים את האורז ומטגנים עד שחלקו מזהיב קלות. מוסיפים את אבקת המרק והפלפל השחור ומערבבים ...
עשוי לעניין
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר