Pesto
תפריט
ד', 17 אוק 2018, 13:43
110404 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

אורז מוקפץ עם אפונה ושקדים

   

מאת: tommf ::: צפיות: 6029   

אורז מוקפץ עם אפונה ושקדים
5 מנות
מוקפץ
דל כולסטרול
30 דקות ופחות
קושי: קל הכנה
» תוספות» צהריים - ערב
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
  • 1.5 כוסות אורז פרסי
  • 1 כוס אפונה טרייה ראו הערה למטה
  • 0.5 כוס חצאי שקדים קלופים לא קלויים
  • 3 כוסות מים רותחים
  • שמן זית מובחר
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
  • מלח לפי הטעם
  • 1 כף שטוחה אבקת מרק עוף
  • 2 כפיות שמן סומסום קהה
  • 4 ענפי קורנית
  • 1 כפית שטוחה תבלין גריל עוף
דרך הכנה
  1. מחממים כ-4 כפות שמן זית בסיר לאורז.
  2. מוסיפים את האורז ומטגנים עד שחלקו מזהיב קלות.
  3. מוסיפים את אבקת המרק והפלפל השחור ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים 3 כוסות מים רותחים ומערבבים היטב.
  5. מורידים את האש לבינונית חלשה, ומבשלים עם מכסה עד שכל המים נעלמים מלמעלה.
  6. סוגרים האש ונותנים לאורז לנוח עוד כ-5 דקות בתוך הסיר מכוסה.
בינתיים בווק גדול או סיר:
  1. מחממים 4 כפות שמן זית מובחר וקולים את השקדים החצויים על אש גדולה תוך כדי עירבוב קל עד להזהבה קלה.
  2. מוסיפים את האפונה הטרייה ואת ענפי הקורנית, ממליחים ומפלפלים ומוסיפים את גריל העוף, מערבבים היטב וממשיכים להקפיץ על אש גדולה עוד כ-5 דקות.
  3. מוסיפים לווק את האורז המוכן ואת שמן הסומסום, מערבבים ומגישים.
הערות
אם מתשמשים באפונה קפואה, יש לשטוף אותה במים קרים וליבש היטב.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
1
ציון 10
♥ ♥ ♥ המלצת המערכת
אורז מוקפץ עם אפונה ושקדים By , 2014-09-28T23:55:38+03:00 אורז מוקפץ עם אפונה ושקדים Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות ופחות Yield: 5 Tags: none Ingredients: - 1.5 כוסות אורז פרסי 1 כוס אפונה טרייה ראו הערה למטה 0.5 כוס חצאי שקדים קלופים לא קלויים 3 כוסות מים רותחים שמן זית מובחר... Instructions: מחממים כ-4 כפות שמן זית בסיר לאורז. מוסיפים את האורז ומטגנים עד שחלקו מזהיב קלות. מוסיפים את אבקת המרק והפלפל השחור ומערבבים ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר