Pesto
תפריט
ה', 23 נוב 2017, 05:46
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגת מוס מנגו במעטפת מנגו

עוגת מוס מנגו עטופה בשכבת פרוסות מנגו.    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 3656   

עוגת מוס מנגו במעטפת מנגו
10 מנות
אפיה
עתיר קלוריות
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» עוגות
 
מרכיבים
4-5 מנגו בשלים אך לא רכים
מעט מיץ לימון

תחתית טורט מהירה:

3/4 כוס קמח תופח
1/2 כפית אבקת אפיה
2 ביצים (מס' 1) טרופות קלות
100 גר' חמאה או מרגרינה רכה מאד
1/2 כוס סוכר
1/4 כפית תמצית וניל

למוס מנגו:
1/4 כוס מים
4 כפות סוכר
2 כפות אבקת ג'לטין
1/2 1 כוסות מחית מנגו טרי*
1 כף מיץ לימון טבעי
2 כפות סוכר
2 חלבונים גדולים
250 מיל' שמנת מתוקה

לציפוי:
 ריבת מישמש מומסת או מירור
*מעבדים במעבד מזון מנגו קלוף ומגולען, מסננים ומודדים את הכמות הדרושה.
דרך הכנה

לתחתית:
לנפות את הקמח התופח ואבקת האפיה לקערה וליצור גומה.

להוסיף לגומה את הביצים, החמאה, הסוכר ותמצית הוניל ולערבב עם מטרפת רק עד לקבלת תערובת אחידה, לצקת לתבנית 26 על נייר אפיה ולאפות ב-200 מעלות עד הזהבה וקפיציות, כ-8 דקות, להוציא ולצנן.

מניחים ניילון צמיד על תחתית ומעט מעל לדפנות תבנית קפיצית 26.

מקלפים את המנגו, פורסים פרוסות בעובי 1/2 ס"מ, מורחים את הפרוסות במעט מיץ לימון
ומניחים על תחתית התבנית ועל הדפנות , מניחים בצד.

מערבבים בקערה קטנה את המים, הג'לטין והסוכר, מניחים מספר דקות לתפיחת הג'לטין,
מכניסים את הקערה למיקרוגל ומפעילים לדקה, מערבבים להמסה מוחלטת של הג'לטין,
מוסיפים את מחית המנגו ומיץ הלימון ומערבבים, מניחים לצינון עד להסמכת התערובת
לדרגת פודינג.

בקערת מיקסר מקציפים את החלבונים לקצף רך, מוסיפים תוך כדי הקצפה את 2 כפות הסוכר ומקציפים לקציפה יציבה, מקפלים בעדינות את הקציפה לתערובת המנגו.

מקציפים את השמנת לקצפת יציבה אך לא קשה, מקפלים לתערובת, יוצקים את התערובת
לתבנית על שכבת פרוסות המנגו.

מניחים מעל את שכבת הטורט ומהדקים קלות, חותכים את פרוסות המנגו לגובה תחתית
הטורט, עוטפים בשארית הניילון ומכניסים לקרור של 8 שעות לפחות.

מוציאים מהקירור, מסירים את הניילון משכבת הטורט, מניחים צלחת הגשה על הטורט
והופכים את התבנית, משחררים את דפנות התבנית ומסירים בעדינות את הניילון.

מחממים מעט ריבת מישמש או מירור ומורחים את פרוסות המנגו.

שומרים בקירור עד להגשה.

לקישוט:

1/2 כוס אגוזי פיסטוק קצוצים על תחתית דפנות העוגה.
זילוף שושני קצפת במרכז העוגה.

עוגת מוס מנגו במעטפת מנגו

By Published: עוגת מוס מנגו עטופה בשכבת פרוסות מנגו. מאת אבי מ. 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 10 Ingredients: 4-5 מנגו בשלים אך לא רכיםמעט מיץ לימוןתחתית טורט מהירה: 3/4 כוס קמח תופח1/2 כפית אבקת אפיה2 ביצים (מס' 1) טרופות קלות100 גר' חמאה או מרגרינה רכה מאד1/2...... Directions:
לתחתית:לנפות את הקמח התופח ואבקת האפיה לקערה וליצור גומה.להוסיף לגומה את הביצים, החמאה, הסוכר ותמצית הוניל ולערבב עם מטרפת רק עד לקבלת תערובת אחידה, לצקת לתבנית 26 על נ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר