Pesto
תפריט
ב', 21 אוג 2017, 19:00
110386 חברים
musical act magazine אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגת גבינה תפוחים בציפוי שוקולד

עוגה עשירה בטעמים וקלה להכנה ראו הערות לגבי גלוטן    

מאת: tommf ::: צפיות: 5424   

עוגת גבינה תפוחים בציפוי שוקולד
אפיה משולב
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» עוגות» קפה
 
מרכיבים
חומרים לבסיס:
  • 1 חבילת ביסקוויטים פתי בר בטעם וניל (250 גרם). אפשר בסקוויטים ללא גלוטן.
  • 100 גרם חמאה לא מלוחה בטמפרטורת החדר
  • גרידה מלימון אחד
  • 3 כפות רום או וויסקי אגוזים (ראו הערה למטה)
חומרים למילוי:
  • 2 חבילות גבינת מסקרפונה
  • 1 חבילה גבינת ריקוטה
  • 5 ביצים גדולות
  • 2.5 כפות קמח לבן או קמח ללא גלוטן.
  • 50 גרם סוכר
  • 2 חבילות סוכר וניל
  • 200 גרם רסק תפוחים - ראו הערה למטה לגבי הכנה
  • 1 כפית תמצית וניל
חומרים לציפוי:
  • 100 גרם שמנת מתוקה להקצפה
  • 50 גרם שוקולד מריר 70% מוצקים ומעלה
  • 100 גרם שוקולד חלב

גודל/סוג תבנית:  תבנית קפיצית עגולה רגילה
דרך הכנה
הכנת הבסיס:
  1. מחממים התנור מראש ל- 160 מעלות.
  2. שוברים מרסקים הביסקוויטים לחתיכות כמה שיותר קטנות - אפשר במעבד מזון.
  3. מערבבים כל חומרי הבסיס בקערת עבודה, עד שכל הבסקוויטים רטובים.
  4. מעבירים לתבנית האפיה ומשטחים היטב לכל הצדדים.
  5. אופים בתנור 8 דקות ומוציאים.
הכנת המילוי, העוגה והציפוי:
  1. מכניסים את כל החומרים לקערת עבודה גדולה ומערבבים היטב עד לקבלת עיסה חלקה.
  2. הכנת התפוחים: מקלפים 200 גרם תפוח וחותכים - מוציאים הליבה. מכניסים למעבד מזון וטוחנים דק. סוחטים קלות מהמים ומוסיפים לקערה.
  3. ניתן גם לקנות רסק תפוחים בקופסא או מחית לתינוקות. עובד היטב.
  4. שופכים העיסה על הבסיס האפוי.
  5. מכניסים לתבנית גדולה יותר עם מים בגובה כ-2 ס"מ ואופים 45 דקות עד להתמצקות העוגה והזהבה קלה של החלק העליון.
  6. אם בתום הזמן היא נראית נוזלית מדי בניעור קל, יש לאפות עוד כ-10 דקות.
  7. מוציאים מהתנור, מכסים במגבת מטבח ונותנים להתקרר במלואה.
  8. מרתיחים את חמרי הציפוי בסיר קטן. מורידים מהאש ומערבבים היטב עד לקבלת עיסה שוקולדית חלקה.
  9. בוזקים מעל העוגה הקרה ומניחים בצד להתקררות והתמצקות השוקולד.
  10. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-12 שעות לפחות.

 
חום תנור:160 מעלות
הערות
וויסקי BullRun הוא וויסקי אגוזי לוז מדהים בחלקלקותו בגרון ומתיקותו. שווה טעימה.

עוגת גבינה תפוחים בציפוי שוקולד

By Published: עוגה עשירה בטעמים וקלה להכנה ראו הערות לגבי גלוטן מאת tommf 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 0 Ingredients: חומרים לבסיס: 1 חבילת ביסקוויטים פתי בר בטעם וניל (250 גרם). אפשר בסקוויטים ללא גלוטן. 100 גרם חמאה לא מלוחה בטמפרטורת ...... Directions:
הכנת הבסיס: מחממים התנור מראש ל- 160 מעלות. שוברים מרסקים הביסקוויטים לחתיכות כמה שיותר קטנות - אפשר במעבד מזון. מערבב...
עשוי לעניין
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר