ניוקי ברוטב עגבניות אפוי
מתכון איטלקי

5 מנות

מרכיבים
- 500 גר' ניוקי מוכן
- 2 כפות שמן זית
- 2 שיני שום כתוש
- כפית פפריקה מעושנת
- קופסא של 400 גר' קוביות עגבניות
- כף רסק עגבניות
- אשכול עגבניות שרי חצוים
- כפית סוכר
- 3 כפות יוגורט
- מלח פלפל
- 100 גר' פרוסות מוצרלה
דרך הכנה
- בסיר גדול של מים מומלחים קלות מבשלים את הניוקי ומסננים.
- במחבת גדולה מטגנים את שום והפפריקה בשמן כחצי דקה ומוסיפים את קוביות העגבניות, רסק העגבניות עגבניות השרי והסוכר ומבשלים עד חצי רתיחה.
- מורידים מהאש ומוסיפים את היוגורט ומתבלים
- מסדרים בפיירקס את הניוקי ויוצקים מעליה את רוטב העגבניות ומסדרים מעל את פרוסות המוצרלה.
- מכניסים לתנור ואופים בחום של 180 מעלות עד שהמוצרלה מזהיבה.
- מוצאים מהתנור ומחכים 5-10 דקות לפני שאוכלים.
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 20 Sep 2017
- סוכות ושמחת תורה 04 Oct 2017
- חנוכה 12 Dec 2017
- טו בשבט 30 Jan 2018
- פורים 01 Mar 2018
- פסח 30 Mar 2018
- יום העצמאות 19 Apr 2018
- שבועות 19 May 2018
כתבות, הדרכה, מידע
- ● לוח המרות כוס למשקל למרכיבים שכיחים ותחליפי פרווה [מידע] - ...
- ● הדבש – אנטיביוטיקה מהטבע [מידע] - התרופה הטבעית למחלות החורף...
- ● יוגורט [תזונה] - מוצר חלבי מספר אחד...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - צבעי מאכל [מידע] - פרק 5 - צבעי מאכל....
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
הנצפים ביותר
- לחמניות מקמח מלא [ברנדי] - לחמניות אוריריות וטעימות!
- בורקיטס [אבי מ.] - שני סוגי בצק ומלית לבחירה
- עוגת גבינה פירורים ושמנת [אבי מ.] -
- קבב רומני [אבי מ.] -
- קיש ברוקולי [אבי מ.] - מאפה ברוקולי וגבינה, כמנה עיקרית או תוספת.
- עוגת טורט שייש לפסח [אבי מ.] - עוגת טורט שייש אורירית.
- עוגת אסטרהזי [אבי מ.] - עוגת קרם ושכבות מרנג שקדים.