Pesto
תפריט
ד', 17 אוק 2018, 13:45
110404 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

לזנית תרד וגבינות

מתכון איטלקי    

מאת: mirich ::: צפיות: 6822   

לזנית תרד וגבינות
10 מנות
30 דקות עד שעתיים
 
מרכיבים
  • חבילת עלי לזניה
  • 2 כפות שמן זית
  • חבילת פטריות קצוצות
  • בצל קצוץ
  • כף שום כתוש
  • חבילת תרד טרי קצוץ
  • 3 קופסאות ריקוטה
  • 250 גר' גבינה צהובה מגוררת
  • כפית מלח
  • כפית אורגנו מיובש
  • כפית בזיליקום מיובש
  • 1/2 כפית פלפל שחור טחון
  • ביצה
  • 200 גר' גבינת מוצרלה מגוררת
  • קופסא גדולה של 800 גר' עגבניות מרוסקות
  • 100 גר' פרמזן מגורר
דרך הכנה
  1. משרים את עלי הלזניה בקערה עם מים רותחים.
  2. במחבת מטגנים עם השמן את הבצל והשום עד להזהבה מוסיפים את הפטריות והתרד עד שכל הנוזלים מצתמצמים מורידים מהאש ומצננים.
  3. בקערה מערבבים את הריקוטה עם המוצרלה הפרמזן וחצי מכמות הגבינה הצהובה העגבניות המרוסקות ומתבלים.
  4. מפרידים את הביצה ומקציפים את החלבון לקצף אוורירי.
  5. מוסיפים את החלמון לתערובת הפטריות והתרד ומערבבים היטב.
  6. מסדרים בתבנית שכבה של עלי לזניה ומורחים שכבה של תערובת הגבינות והעגבניות ומעל שכבה של תערובת הפטריות ותרד ומעל עוד שכבה של עלים . ממשיכים כך עד שנגמרות התערובות.
  7. מפזרים על העלי הלזניה בשכבה האחרונה את יתרת הגבינה הצהובה המגוררת ומכסים בנייר כסף.
  8. מכניסים לתנור לאפיה בחום של 180 מעלות למשך חצי שעה ולאחר מכן מורידים את נייר הכסף ואופים עוד חצי שעה.
לזנית תרד וגבינות By , 2014-02-22T11:24:09+02:00 לזנית תרד וגבינות מתכון איטלקי Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 10 Tags: none Ingredients: - חבילת עלי לזניה 2 כפות שמן זית חבילת פטריות קצוצות בצל קצוץ כף שום כתוש חבילת תרד טרי קצוץ 3 קו... Instructions: משרים את עלי הלזניה בקערה עם מים רותחים. במחבת מטגנים עם השמן את הבצל והשום עד להזהבה מוסיפים את הפטריות והתרד עד שכל הנוזלים מצתמצמים מורידים מהאש ומצננים. ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר