Pesto
תפריט
ד', 22 נוב 2017, 20:34
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגת קונקורד

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 14349   

עוגת קונקורד
10 מנות
הכנה וקירור
יום לפחות
קושי: מתקדם
» עוגות» קפה
 
מרכיבים
למרנג:
8 חלבונים בטמפרטורת החדר
1 כוס סוכר
200 גר' אבקת סוכר
50 גר' קקאו
1/4 כפית קרם טרטר
לקרם שוקולד:
5 מיכלי שמנת מתוקה(1/4 1 ליטר)
600 גר' שוקולד מריר טוב קצוץ
דרך הכנה
  1. הכנת המרנג:
    מוודאים שכל הכלים להקצפה (קערה ומקצפים) נקיים מכל שאריות שומן, מקציפים את החלבונים עם קרם הטרטר במהירות בינונית עד לקבלת קצף ראשוני, מוסיפים את הסוכר
    תוך כדי הקצפה מהירה במנות עד להבלעת כל כמות הסוכר, הקצף צריך להיות קשה ומבריק. מפסיקים את ההקצפה.
  2. מנפים על הקצף את אבקת הסוכר עם הקקאו ומקפלים בעדינות עד להבלעת כל הכמות וקבלת קציפה אחידה.
  3. מסמנים על נייר אפיה שני עיגולים בקוטר 26 ס"מ, מזלפים את הקצף בשקית זילוף עם צנטר עגול מס' 7 בתנועה סיבובית עד למילוי כל שטח העיגולים.
  4. מזלפים על נייר אפיה אחר פסים לאורך התבנית המשמשים לקישוט.
  5. אופים את כל התבניות יחד בתנור טורבו בחום של 100 מעלות כ-6 שעות עד שהמרנג מתקשה. באם אין תנור טורבו אופים כל תבנית בנפרד. (ניתן לאפות את המרנג באפיה איטית במשך כל הלילה בחום נמוך מאד). כדאי להכניס כף עץ בין דלת התנור לתנור בכדי לאפשר לאדים לצאת חוצה.
  6. להכנת הקרם:
    מחממים את השמנת המתוקה בסיר עד לרתיחה, מסירים להלהבה ומוסיפים את השוקולד ובוחשים עד להמסה מושלמת.
  7. מצננים ומכניסים למקרר ל-12 שעות, מוציאים מהמקרר ומכניסים לקערת המיקסר ומקציפים עד לקבלת קרם תפוח.
  8. מניחים עיגול מרנג על צלחת הגשה ומצפים בשכבת של 1/3 מכמות הקרם מוקצף, מיישרים, מניחים שכבת מרנג שניה ושוב מורחים 1/3 מהקרם. מצפים את העוגה בצדדים ולמעלה בשכבת קרם הנותרת.
  9. שוברים את פסי המרנג ליחדות של 4 ס"מ ונועצים על הצדדים ועל החלק העליון של העוגה בצורה דקורטיבית, מכניסים למקרר.
  10. ניתן להקפיא את העוגה ולהפשירה כשעה וחצי לפני ההגשה.
הערות
יש להשתדל לצרוך את העוגה בתוך יומיים מקסימום.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
9
אז אתם רוצים להסביר לי שאני יכולה להשתמש בלימון
8
ראובן מ. (עורך)
אנא חפשי [נושא]: "קרם טרטר" [היכן]: "בתגובות" במנוע החיפוש בצד ימין
7
מה זה קרם טרטר ואיך מכינים
אני רוצה להכין את העוגה לבעלי ליום הנישואין שלנו תודה
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
האם השאלה לספיחת רטיבות בעוגה או בקינוח או לחות באחסון מרנג?

כל מרנג סופח לחות, יש לאחסן מרנג...»»
3
איך אני עושה מרנג שלא יספח לחות?

עוגת קונקורד

By Published: מאת אבי מ. 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 10 Ingredients: למרנג:8 חלבונים בטמפרטורת החדר1 כוס סוכר200 גר' אבקת סוכר50 גר' קקאו1/4 כפית קרם טרטרלקרם שוקולד:5 מיכלי שמנת מתוקה(1/4 1 לי...... Directions:
הכנת המרנג:מוודאים שכל הכלים להקצפה (קערה ומקצפים) נקיים מכל שאריות שומן, מקציפים את החלבונים עם קרם הטרטר במהירות בינונית עד לקבלת קצף ראשוני, מוסיפים את הסוכרתוך...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר