Pesto
תפריט
ו', 24 נוב 2017, 13:17
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

פטה כבדים

קל להכנה ומעדן מלכים    

מאת: tommf ::: צפיות: 6652   

פטה כבדים
8 מנות
הכנה וקירור
יום לפחות
קושי: קל הכנה
» מנות ראשונות» צהריים - ערב
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
  • 1/2 ק"ג כבדי עוף
  • 2 בצלים גדולים חתוכים לרצועות
  • 200 חמאה בטמפרטורת החדר (אפשר מחמאה לשומרי כשרות, אבל זה לא אותו הטעם)
  • 2 שוט ברנדי משובח
  • כפית שטוחה פלפל שחור גרוס טרי
  • מלח לפי הטעם
  • 100 גרם שומן אווז
  • שמן זית מובחר
גודל/סוג תבנית: תבנית אינגלישקייק ללחם
דרך הכנה
  1. מנקים את הכבדים מכלי הדם והשומן העודף.
  2. מחממים את שמן הזית במחבת עמוקה.
  3. מוסיפים את הבצלים ומטגנים עד להזהבה קלה.
  4. מוסיפים את הכבדים, מערבבים היטב ומבשלים על אש בינונית-קטנה, עד שכל הכבדים משנים את צבעם. ממשיכים לבשל עוד כ-4-5 דקות.
  5. מקררים את הכבדים היטב.
  6. מכניסים את הכבדים והבצל למעבד מזון וטוחנים לעיסה חלקה.
  7. מוסיפים את החמאה ושומן האווז, 2 שוטי הברנדי ושומן האווז המלח והפלפל שחור גרוס טרי וממשיכים לטחון עוד מעט לעירבוב כל החומרים.
  8. פותחים שכבת ניילון נצמד באורך כפול מאורך התבנית ומניחים חצי ראשון על התבנית.
  9. שופכים הפטה לתוך התבנית על הניילון, מישרים את חלקו העליון עם מרית, מכסים עם חצי הניילון השני ומכניסים למקרר ל-24 שעות - ראו תמונה.
הצעת הגשה:
על צלחת, מגישים 1-2 פרוסות בעובי אצבע+ עליהן פוזר מעט פלפל שחור גרוס טרי עם טוסטונים וריבה טובה.
חום תנור:
הערות
שומן אווז אפשר להשיג בכל איטליז, ואף בחלק מהחנויות המובחרות.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
3
tommf (מקצוענ/ית)
כבד קצוץ זה משהו אחר לחלוטין. אין ספק שפטה כבדים אינו דיאטטי, בלשון עדינה, אבל.....זה כל-כך טעים. מכינים רק לחגים מיוחדים.
1
ראובן מ. (עורך)
ציון 10
מעדן עשיר בויטמין B-12 חיוני ומוגש לאנשים שאוהבים!

פטה כבדים

By Published: קל להכנה ומעדן מלכים מאת tommf 5 כוכבים מתוך 5 1 גולשים תזמון: Yield: 8 Ingredients: 1/2 ק"ג כבדי עוף 2 בצלים גדולים חתוכים לרצועות 200 חמאה בטמפרטורת החדר (אפשר מחמאה לשומרי כשרות, אבל זה לא אותו הטעם) 2 שוט ברנדי משובח...... Directions:
מנקים את הכבדים מכלי הדם והשומן העודף. מחממים את שמן הזית במחבת עמוקה. מוסיפים את הבצלים ומטגנים עד להזהבה קלה. ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר