Pesto
תפריט
ה', 30 מרץ 2017, 01:55
110377 חברים
musical act magazine אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

חצילים ממולאים

מתכון קליל וטעים ביותר    

מאת: tommf ::: צפיות: 5350   

חצילים ממולאים
4 מנות
בישול
דל שומן
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» עיקריות» צהריים - ערב
 
מרכיבים
  • 3 חצילים מוארכים חתוכים ל-3 לרוחב - 3 גלילים
  • 1/2 ק"ג בשר טלה או עגל טחון
  • 2 בצלים חתוכים לקוביות קטנות
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כוס אורז פרסי
  • 1 ביצה
  • 1/2 כוס צנוברים
  • 1 קופסת רסק עגבניות בינונית
  • 1 ביצה
  • 1.5 כוסות מים רותחים
  • 1 כף שטוחה אבקת מרק עוף
  • 1 כף שטוחה סוכר
  • 1 כפית שטוחה פפריקה. אפשר לשים חריפה לאוהבי הפיקנטיות
  • 1 ביצה טרופה
  • פלפל שחור גרוס טרי ומלח לפי הטעם
  • שמן זית
  • סיר גדול
דרך הכנה
  1. שוטפים את החצילים היטב וחותכים לרוחב ל-3 גלילים. מרוקנים כל גליל ומשאירים תחתית. את התוכן מרסקים ומוסיפים לאחר מכן לרוטב.
  2. קולים את הצנוברים במחבת טפלון ללא שמן עד להזהבה קלה שלם ומורידים מהאש.
  3. מערבבים בקערת עבודה את כל חומרי המילוי: האורז, הצנוברים, הבשר, 1/2 מכמות הבצל, 1 שן  שום כתושה, הביצה, המלח והפלפל לקבלת עיסה חלקה. 
  4. ממלאים כל גליל חציל עד למעלה.
  5. מחממים שמן במחבת, טובלים החלק הפתוח של החציל בביצה טרופה ומטגנים עד להשחמה, הופכים וממשיכים לטגן מכל הצדדים.
  6. שמים שמן זית בסיר עמוק בכמות שתכסה את התחתית ומחממים.
  7. מוסיפים את הבצל ואת השום ומאדים כמה דקות תוך כדי עירבוב.
  8. מוסיפים את רסק העגבניות, המים והסוכר ומתבלים באבקת מרק מלח ופלפל שחור. מערבבים היטב לקבלת הרוטב. אם הרוטב סמיך מדי מוסיפים עוד מים רותחים.
  9. מרתיחים את הרוטב.
  10. מסדרים את החצילים בסיר עם הפתח כלפי מעלה.
  11. מרתיחים ומבשלים על אש בינונית-קטנה עם מכסה כשעה.

הערות
לשומרי דיאטה נמוכת שומן, ניתן גם בשר עוף או הודו טחונים.

חצילים ממולאים

By Published: מתכון קליל וטעים ביותר מאת tommf 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 4 Ingredients: 3 חצילים מוארכים חתוכים ל-3 לרוחב - 3 גלילים 1/2 ק"ג בשר טלה או עגל טחון 2 בצלים חתוכים לקוביות קטנות 2 שיני שום כתושות ...... Directions:
שוטפים את החצילים היטב וחותכים לרוחב ל-3 גלילים. מרוקנים כל גליל ומשאירים תחתית. את התוכן מרסקים ומוסיפים לאחר מכן לרוטב. קולים את הצנוברים במחבת טפלון ללא שמן עד להזהבה ...
עשוי לעניין
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר