Pesto
תפריט
ש', 20 אוק 2018, 04:06
110404 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

שכבות בצק עלים עם קרם וניל - נפוליאון

   

מאת: richs ::: צפיות: 3606   

שכבות בצק עלים עם קרם וניל - נפוליאון
30 דקות עד שעתיים
 
מרכיבים
300 גרם בצק עלים של "שלושת האופים"

לקרם:
1 מיכל (420 מ"ל) ריצ'קפה
1 מקל וניל חצוי לאורכו
3 חלמונים
3 כפות (40 גרם) קורנפלור
2 כפות (20 גרם) קמח
1/3 כוס (80 גרם) סוכר
50 גרם חמאה קרה בקוביות
1/2 מיכל (100 מ"ל) קצפת ריצ'

להגשה:
אבקת סוכר
דרך הכנה
1. להכנת הבצקים, שוטחים את הבצק לעלה בגודל 30 על 30 ס"מ וחותכים לשלוש רצועות שוות בגודלן. מניחים על תבנית אפייה ודוקרים היטב במזלג.
2. אופים כרבע שעה בתנור שחומם מראש לחום גבוה, 220 מעלות. הופכים. מנמיכים את החום לבינוני, 180 מעלות ואופים עד שהבצקים הזהיבו. מצננים. על משטח מרופד ביריעת ניילון נצמד מניחים את רצועות הבצק אחת על גבי השנייה. עוטפים בניילון הנצמד ומקפיאים כחצי שעה. בעזרת סכין חדה פורסים את 3 הרצועות לפרוסות ברוחב כ-3 ס"מ.
3. להכנת הקרם, מחממים בסיר ריצ'קפה עם מקל וניל חצוי, כמעט עד רתיחה.
4. טורפים בקערה את החלמונים ומוסיפים בהדרגה את הקורנפלור, הקמח והסוכר. מערבבים עד שמתקבלת תערובת חלקה. מוסיפים מעט מהנוזל החם ומערבבים במהירות. מחזירים לסיר תוך בחישה מתמדת. מבשלים על אש נמוכה עד קבלת קרם סמיך ומבריק. מסירים מהאש, מרחיקים את מקל הווניל ומערבבים פנימה את קוביות החמאה. מכסים בניילון נצמד כשהניילון צמוד לקרם. מצננים כשעה במקרר.
5. מקציפים קצפת ריצ'.
6. מקציפים את הקרם הקר ומקפלים לתוכו בעדינות את הקצפת.
7. מניחים שכבה אחת של פרוסות בצק עלים אפוי בתבנית מוארכת, באורך 30 ס"מ, מרופדת ביריעת ניילון נצמד שגולשת על הדפנות. מורחים בחצי מכמות הקרם. מניחים מעל עלה פרוס נוסף, מורחים בקרם הנותר ומכסים בפרוסות עלה הבצק האפוי שנותר. מכסים בניילון שגלש מעל הדפנות ושומרים במקרר. לפני ההגשה מוציאים מהתבנית בעזרת יריעת הניילון, מחלקים למנות לפי הפרוסות ומפזרים מעל אבקת סוכר.
שכבות בצק עלים עם קרם וניל - נפוליאון By , 2012-10-09T14:51:34+02:00 שכבות בצק עלים עם קרם וניל - נפוליאון Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 0 Tags: none Ingredients: - 300 גרם בצק עלים של "שלושת האופים" לקרם: 1 מיכל (420 מ"ל) ריצ'קפה 1 מקל וניל חצוי לאורכו 3 חלמונים 3 כפות (40 גרם)... Instructions: 1. להכנת הבצקים, שוטחים את הבצק לעלה בגודל 30 על 30 ס"מ וחותכים לשלוש רצועות שוות בגודלן. מניחים על תבנית אפייה ודוקרים היטב במזלג. 2. אופים כרבע שעה בתנור שחומם מראש לחום גבוה, 220 מעלות....
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר