Pesto
תפריט
ג', 21 אוג 2018, 12:55
110400 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

חביתיות מוקרמות במילוי תפוחים

   

מאת: richs ::: צפיות: 3534   

חביתיות מוקרמות במילוי תפוחים
8 מנות
30 דקות עד שעתיים
 
מרכיבים
החומרים ל-8 מנות:

לחביתיות:
1 כוס (150 גרם) קמח
1/2 כוס (125 מ"ל) ריצ'קפה
1/2 כוס (125 מ"ל) מים
1 ביצה
3 חלמונים
מעט מלח
20 גרם חמאה מומסת

למילוי:
4 תפוחים
15 גרם חמאה
1 כף סוכר חום
ריבת תות "דלפור"

לרוטב:
1 מיכל (212 מ"ל) קצפת ריצ'
4 חלמונים
2 כפות סוכר
3 כפות רום
1 כפית תמצית וניל
דרך הכנה
1. להכנת החביתיות, בקערת המיקסר או מעבד מזון מערבלים יחד את כל החומרים לקבלת תערובת חלקה. מכסים ביריעת ניילון נצמד וממתינים לפחות 30 דקות לפני הטיגון.
2. מחממים מחבת בקוטר 20 ס"מ, מורחים אותה במעט חמאה, יוצקים שתי כפות מהבלילה, מנערים את המחבת ומטגנים כדקה. הופכים ומטגנים מהצד השני. אם החביתיות דקות כראוי והן מיועדות למילוי מספיק לטגן מצד אחד, הופכים על צלחת. מניחים את החביתיות אחת על השנייה, קל להפריד ביניהן גם לאחר צינון במקרר. את המחבת מורחים בחמאה רק במידת הצורך, בדרך כלל מספיק פעם אחת, בתחילת הטיגון.
3. להכנת המילוי, קולפים את התפוחים וחותכים לשמיניות. שמים במחבת, מוסיפים את החמאה והסוכר ומטגנים תוך בחישה עדינה, עד שהתפוחים מתחילים להתרכך. מסירים מהאש ומצננים מעט. מניחים על החביתיות, מוסיפים כפית גדושה ריבת תות ומגלגלים. מניחים את החביתיות בתבנית חסינת אש כשתפר כלפי מטה.
4. להכנת הרוטב, מקציפים קצפת ריצ'.
5. בקערה נפרדת טורפים היטב את החלמונים עם הסוכר ומקפלים עם הקצפת. מתבלים ברום ווניל. יוצקים את הרוטב על החביתיות.
6. אופים כ-15 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות.

חום תנור: 180 מעלות.
חביתיות מוקרמות במילוי תפוחים By , 2012-10-09T14:31:31+02:00 חביתיות מוקרמות במילוי תפוחים Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 8 Tags: none Ingredients: - החומרים ל-8 מנות: לחביתיות: 1 כוס (150 גרם) קמח 1/2 כוס (125 מ"ל) ריצ'קפה 1/2 כוס (125 מ"ל) מים 1 ביצה 3 חלמונים... Instructions: 1. להכנת החביתיות, בקערת המיקסר או מעבד מזון מערבלים יחד את כל החומרים לקבלת תערובת חלקה. מכסים ביריעת ניילון נצמד וממתינים לפחות 30 דקות לפני הטיגון. 2. מחממים מחבת בקוטר 20 ס"מ, מורחים א...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר