Pesto
תפריט
א', 16 דצמ 2018, 06:56
110408 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

קיש כרישה וכרובית

   

מאת: richs ::: צפיות: 3462   

קיש כרישה וכרובית
30 דקות עד שעתיים
 
מרכיבים
לקלתית:
  • 1/2 1 כוסות (225 גרם) קמח
  • 100 גרם חמאה מלוחה קרה חתוכה לקוביות
  • 1 חלמון

למילוי:
  • 3 כרישות, רק החלק הבהיר
  • חמאה
  • 1 פלפל ירוק פרוס דק
  • 400 גרם פרחי כרובית
  • 250 גרם גבינת מוצרלה חתוכה לקוביות
  • 100 גרם גבינה צהובה מגוררת
  • 3 ביצים
  • 1 מיכל (220 מ"ל) בסיס לבישול והקרמה של ריצ'
  • 3 שיני שום כתושות
  • 2 כפות חרדל דיז'ון
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי
  • 100 גרם שקדים פרוסים
דרך הכנה
1. להכנת הקלתית, במעבד מזון מערבבים את הקמח עם קוביות החמאה עד שמתקבלים פירורים.
2. טורפים את החלמון עם 3-2 כפות מים קרים, מוסיפים לקערת מעבד המזון ומערבבים רק עד קבלת כדור בצק. שוטחים על התחתית והדפנות של תבנית קפיצית בקוטר 28 ס"מ. מצננים כרבע שעה במקרר.
3. אופים כרבע שעה בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות.
4. להכנת המילוי, פורסים את הכרישות בעובי 1 ס"מ ומאדים במעט חמאה, מוסיפים את פרוסות הפלפל ומאדים מספר דקות.
5. מבשלים את פרחי הכרובית כ-5 דקות בסיר עם מים רותחים ומעט מלח. מסננים ומוסיפים לתערובת הכרישה, יחד עם הגבינות. שוטחים על הקלתית החצי אפויה.
6. טורפים את הביצים עם הבסיס לבישול והקרמה, מוסיפים את השום והחרדל ומתבלים. יוצקים על הירקות. מפזרים מעל את השקדים הפרוסים.
7. מגבירים את חום התנור לחום בינוני-גבוה, 200 מעלות ואופים כחצי שעה.
קיש כרישה וכרובית By , 2012-10-09T13:26:10+02:00 קיש כרישה וכרובית Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 0 Tags: none Ingredients: - לקלתית: 1/2 1 כוסות (225 גרם) קמח 100 גרם חמאה מלוחה קרה חתוכה לקוביות 1 חלמון למילוי... Instructions: 1. להכנת הקלתית, במעבד מזון מערבבים את הקמח עם קוביות החמאה עד שמתקבלים פירורים. 2. טורפים את החלמון עם 3-2 כפות מים קרים, מוסיפים לקערת מעבד המזון ומערבבים רק עד קבלת כדור בצק. שוטחים על התחתי...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר