Pesto
תפריט
ש', 20 אוק 2018, 04:05
110404 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

חלות

   

מאת: richs ::: צפיות: 3078   

חלות
3 מנות
30 דקות עד שעתיים
 
מרכיבים
החומרים ל-3 חלות:
  • 50 גרם שמרים טריים או 1 כף שמרים יבשים
  • 1 ק"ג קמח שטיבל 18 לחלה
  • 1 כוס (250 מ"ל) מים רותחים
  • 1 מיכל (212 מ"ל) בסיס לבישול והקרמה של ריצ' מהמקרר
  • 4 כפות סוכר
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס (125 מ"ל) שמן, עדיף איזיו
  • 1 כף מלח

לציפוי:
  • 1 ביצה טרופה עם כפית מים
  • שומשום לבן ושחור


דרך הכנה
1. אם משתמשים בשמרים טריים, ממיסים את השמרים במעט מים פושרים.
2. בקערת המיקסר מערבבים את המים הרותחים עם הבסיס לבישול והקרמה מהמקרר, לקבלת נוזלים פושרים. מוסיפים את החומרים הנותרים, ללא השמרים, מערבלים, מוסיפים את תערובת השמרים ומערבלים היטב ורק בסוף מוסיפים את המלח.
3. אם משתמשים בשמרים יבשים מערבבים קודם את הנוזלים, החם והקר, ואז מוסיפים הכל יחד.
4. מערבלים כ-10 דקות. מתקבל בצק רך מאוד. מכסים את הקערה ומתפיחים כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
5. בידיים מקומחות היטב מחלקים את הבצק ל-9 כדורים, כל אחד כ-200 גרם, מניחים על משטח מקומח. יוצרים מכל כדור בצק רצועה ומכל שלוש רצועות קולעים צמה. מניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. מכסים ומתפיחים כחצי שעה.
6. מורחים את החלות בביצה טרופה ומפזרים מעל שומשום משני צבעים.
אופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה, 200 מעלות, עדיף על לבנת שמוט שחוממה מראש עם חימום התנור.

חום תנור: 200 מעלות.
חלות By , 2012-10-09T13:20:28+02:00 חלות Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 3 Tags: none Ingredients: - החומרים ל-3 חלות: 50 גרם שמרים טריים או 1 כף שמרים יבשים 1 ק"ג קמח שטיבל 18 לחלה 1 כוס (250 מ"ל) מים רותחים ... Instructions: 1. אם משתמשים בשמרים טריים, ממיסים את השמרים במעט מים פושרים. 2. בקערת המיקסר מערבבים את המים הרותחים עם הבסיס לבישול והקרמה מהמקרר, לקבלת נוזלים פושרים. מוסיפים את החומרים הנותרים, ללא השמרים,...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר