Pesto
תפריט
ש', 20 אוק 2018, 04:07
110404 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

מאפה פילו עם תרד וקשקבל

   

מאת: richs ::: צפיות: 3473   

מאפה פילו עם תרד וקשקבל
30 דקות עד שעתיים
 
מרכיבים
החומרים:
  • 6 עלי פילו (250 גרם) של "שלושת האופים"
  • 50 גרם חמאה מומסת
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן זית

למילוי:
  • 400 גרם עלי תרד טריים
  • 250 גרם גבינת פטה מפוררת
  • 200 גרם גבינת קשקבל מגוררת
  • 3 ביצים
  • 1 כוס (250 מ"ל) ריצ'קפה
  • 1/2 מיכל (100 מ"ל) בסיס לבישול והקרמה של ריצ'
  • 1/2 כוס עלי פטרוזיליה ושמיר קצוצים
  • 2 תפוחי אדמה גדולים מבושלים, מעוכים או מגוררים גס
  • מלח ופלפל שחור טחון

דרך הכנה
1. בקערה קטנה מערבבים את החמאה עם השמן. בעזרת מברשת מורחים בחלק מהתערובת תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ. שוטחים בתבנית עלה פילו כשהמיותר גולש מעבר לדפנות, מורחים בשומן. מניחים מעל את העלים הנותרים תוך הברשת כל עלה בשומן.
2. שוטפים את עלי התרד ומבלי לייבש חולטים כשתי דקות בסיר, על אש בינונית, רק עד שהתרד נובל. מסננים, קוצצים גס ושמים בקערה. מוסיפים את הגבינות, הביצים, ריצ'קפה ובסיס לבישול והקרמה, את עשבי התיבול ומחית תפוחי האדמה. מתבלים בפלפל ושוטחים על עלי הפילו. מקפלים מעל את עלי הפילו הגולשים בצורה לא סימטרית ומברישים בשומן הנותר.
3. אופים כ-40 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות, עד שהעלים בצבע זהוב עמוק.
4. אפשר להכין בכלים אישיים ואז זמן האפייה 25-20 דקות.

חום תנור: 180 מעלות.
מאפה פילו עם תרד וקשקבל By , 2012-10-09T13:10:29+02:00 מאפה פילו עם תרד וקשקבל Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 0 Tags: none Ingredients: - החומרים: 6 עלי פילו (250 גרם) של "שלושת האופים" 50 גרם חמאה מומסת 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן זית ... Instructions: 1. בקערה קטנה מערבבים את החמאה עם השמן. בעזרת מברשת מורחים בחלק מהתערובת תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ. שוטחים בתבנית עלה פילו כשהמיותר גולש מעבר לדפנות, מורחים בשומן. מניחים מעל את העלים הנותרים תוך...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר