Pesto
תפריט
ב', 20 נוב 2017, 22:49
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

קרפלך

המאכל האופיני לראש השנה וארוחה מפסקת ביום כיפור.    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 20135   

* צילום תוצאה
קרפלך
בישול
30 דקות עד שעתיים
קושי: מתקדם
» מנות ראשונות» צהריים - ערב
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים

לבצק:
1/2 1 כוס קמח
קורט מלח
1 ביצה
1/8 כוס מים

מלית: בהמשך

דרך הכנה

טורפים את הביצה עם המלח והקמח, מוסיפים את המים מעט בכל פעם תוך כדי ערבוב עד שמתקבל בצק אחיד וגמיש.

מכסים ומניחים כחצי שעה למנוחה, מרדדים על גבי משטח מקומח מעט לעלה דק, חותכים לריבועים, מניחים כפית מילוי במרכז כל ריבוע, סוגרים בקיפול ולחיצה לצורת משולש, מחברים בלחיצה את שני קצוות המשולש.

מחממים מים בסיר עד לרתיחה, מוסיפים למים מעט מלח ומביאים לרתיחה שנית, מבשלים את הקרפלך, בכל פעם מספר יחידות במים הרותחים עד שהם צפים על פני המים ועוד 2 דקות
נוספות, מוציאים בכף מחוררת.

קרפלך (בשר) מוגשים כתוספת למרק(עוף) או מטוגנים עם בצל או כמות שהם.

למילוי בשר:
200 גר' בשר בקר או עוף מבושל
1 בצל קצוץ
מלח ופלפל
מטגנים את הבצל במעט שמן עד להשחמה קלה, טוחנים את הבשר עם הבצל המטוגן ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

למלוי תפוחי אדמה:
6 תפוחי אדמה בינוניים מבושלים
1 בצל קצוץ
מלח ופלפל
1 ביצה

קולפים את תפוחי האדמה ומועכים למחית, מטגנים את הבצל במעט שמן עד להשחמה קלה, מוסיפים למחית עם מלח ופלפל לפי הטעם, מוסיפים את הביצה ומערבבים היטב.

למילוי גבינה:
250 גר' גבינה כחושה
50 גר' גבינה בולגרית
1 ביצה
מלח ופלפל
מערבבים את כל החומרים בקערה. מועכים את הגבינה הבולגרית לקבלת תערובת חלקה ואחידה.

תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
20
ראובן מ. (עורך)
בקרפלך מילוי הבשר מוכן מראש בטיגון. אין צורך בהוספת ביצה למילוי, אחרת ייצא גוש.
19
בוקר טוב.
האם יש הגיון בהוספת ביצה לתערובת הבשר, לקשירת המרכיבים?
18
שלום רב.
האם חייבים קודם לטגן את הבשר או ניתן להכניס את התערובת בשר טחון+תבלינים ישירות לקרעפלאך?
17
הבנתי תודה
16
ראובן מ. (עורך)
הבצק חייב לעבור בישול.
15
ברצוני לדעת אם ניתן לטגן את הקרפלך וללא בישול עדיין לא מצאתי בצק שניתן לטגנו תודה
14
ראובן מ. (עורך)
בשר טחון, מוסיפים לבצל שהשחים קלות, או מטגנים בצל להשחמה קלה וטוחנים אותו יחד עם הבשר.
לרוב מדובר...»»
13
לגבי הבשר המבושל,
האם כדי להוסיף לבשר עוד משהו בעת הבישול שלו?
ואיך אתם ממליצים בכלל לבשל אותו
12
יופי תודה... אתר מצויין! שבת שלום
11
ראובן מ. (עורך)
ריבועים בגודל שמתאים לך, בד"כ 7-8 ס"מ.
גבינה כחושה כשמה: רזה מבחינת שומן. על המדפים.
10
שלום, באיזה גודל של ריבועים בערך מדובר? ומה זה גבינה כחושה?
8
אבי מ. (מקצוענ/ית)
כנראה שלא רידדת מספיק דק, איכות הקרפלאך היא בין היתר בבצק דק.
5
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בבקשה, שילחי אותם למייל שלי, לחצי על שמי מתחת לשם המתכון...תודה.
3
הבצק הטוב ביותר הוא הבצק המופיע במתכון הזה פשוט נוח ונכון.ואת זה אני מרשה לעצמי לכתוב,לאחר ניסיון של...»»
2
בצק הכיסונים המקורי והמשובח ביותר עשוי בחלקו מפירה נקי של תפוחי אדמה. מוסיפים את הפירה לחומרים האחרים...»»

קרפלך

By Published: המאכל האופיני לראש השנה וארוחה מפסקת ביום כיפור. מאת אבי מ. 5 כוכבים מתוך 5 1 גולשים תזמון: Yield: 0 Ingredients: לבצק: 1/2 1 כוס קמח קורט מלח 1 ביצה 1/8 כוס מים מלית: בהמשך...... Directions:
טורפים את הביצה עם המלח והקמח, מוסיפים את המים מעט בכל פעם תוך כדי ערבוב עד שמתקבל בצק אחיד וגמיש. מכסים ומניחים כחצי שעה למנוחה, מרדדים על גבי משטח מקומח מעט לעלה דק, חותכים לר...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר