Pesto
תפריט
ה', 23 פבר 2017, 06:54
110377 חברים
musical act magazine אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

פשטידת הפטריות של אמא שלי

מאוד קלה להכנה ומדהימה בטעמים ובניחוחות    

מאת: tommf ::: צפיות: 4930   

פשטידת הפטריות של אמא שלי
6 מנות
בישול ואפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» צהריים - ערב
 
מרכיבים
  • 1 חבילת בצק פילס או בצק עלים בטמפרטורת החדר
  • 2 חבילות פטריות: אחת שמפניון ואחת פטריות יער חתוכות לפרוסות
  • 2 בצלים בינוניים-גדולים חתוכים דק
  • 1 בצל ירוק שלם חתוך לפרוסות
  • 200 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
  • 100 גרם פרמז'אן מגורדת
  • 50 גרם חמאה מלוחה + 4 כפות שמן זית
לבלילה:
  • 1 מיכל שמנת רגילה
  • 3/4 כוס חלב
  • 3 ביצים
  • 1.5 כפות טובות קמח לבן
  • מלח ופלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם
  • 1 כף שטוחה חרדל משובח
  • 1 כפית שטוחה אבקת מרק עוף - לא חובה. אפשר פרווה לשומרי כשרות
גודל/סוג תבנית: תבנית עגולה26
דרך הכנה
  1. ממיסים את החמאה עם שמן הזית במחבת על אש בינונית ומוסיפים את הבצל לאידוי עד שקוף.
  2. מוסיפים את פרוסות הפטריות, מערבבים היטב וממשיכים לאדות עוד כ-5 דקות, עד שכל הפטריות נירטבות. מכבים האש ומקררים קלות.
  3. מערבבים היטב בקערת עבודה את כל חומרי הבלילה ללא הבצל הירוק והגבינות, עד קבלת בלילה חלקה..
  4. שמים כף שמן זית בתבנית ומורחים אותה היטב כולל על הדפנות.
  5. חותכים עיגול שהיקפו גדול ב-5 ס"מ מהיקף התבנית. עם רוחב הבצק לא גדול מספיק, אז חותכים עיגול פנימי ועוד רצועות בעובי 5 ס"מ.
  6. מכניסים את עיגול הבצק לתבנית ומהדקים היטב כולל שוליים בגובה 5 ס"מ. עם הבצק היה ברוחב קטן מדי, מסדרים רצועות מסביב שיהיו שוליים בגובה 5 ס"מ.
  7. מפזרים שיכבה ראשונה לא עבה של מוצרלה ומעליה מעט פרמז'אן.
  8. שופכים מעל את הבצל והפטריות.
  9. מפזרים מעל שיכבה שנייה של מוצרלה ופרמז'אן ואת הבצל הירוק.
  10. שופכים מעל הכל את הבלילה עד לגובה הבצק.
  11. מפזרים מעל מעט פלפל שחור גרוס טרי.
  12. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להזהבה של החלק העליון של הפשטידה.
חום תנור:180 מעלות
הערות
הפשטידה נהדרת עם סלט ירקות קצוץ דק, עם פלחי עגבניות וזייתים בשמן זית, עם יוגורט בצד.

פשטידת הפטריות של אמא שלי

By Published: מאוד קלה להכנה ומדהימה בטעמים ובניחוחות מאת tommf 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 6 Ingredients: 1 חבילת בצק פילס או בצק עלים בטמפרטורת החדר 2 חבילות פטריות: אחת שמפניון ואחת פטריות יער חתוכות לפרוסות 2 בצלים בינוניים-גדול...... Directions:
ממיסים את החמאה עם שמן הזית במחבת על אש בינונית ומוסיפים את הבצל לאידוי עד שקוף. מוסיפים את פרוסות הפטריות, מערבבים היטב וממשיכים לאדות עוד כ-5 דקות, עד שכל הפטריות נירטב...
עשוי לעניין
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר