Pesto
תפריט
ד', 22 נוב 2017, 20:17
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

מאפה שמרים במילוי גבינות

   

מאת: ראובן מ. ::: צפיות: 3438   

* צילום התוצאה
מאפה שמרים במילוי גבינות
25 מנות
אפיה משולב
עתיר פחמימות
שעתיים ויותר
קושי: קל הכנה
» בוקר - בראנץ או צהריים - ערב או ארוחה קלה
 
מרכיבים
  • 3 כוסות קמח
  • 3 כפות כוס שמן זית
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 ו-1/2 כפיות מלח
  • מים לפי הצורך
מילוי:
  • כ-300 גרם תערובת גבינות לפי הטעם: ריקוטה עם בולגרית לדוגמה
  • כמה עלי בזיליקום
  • פלפל לבן לטעמכם
  • 1 ביצה
  • 1/2 כף קמח
לציפוי (אופציה):
1 ביצה טרופה עם טיפונת מים
שומשום, גרגרי מלח גס, קצח (לבחירה או ביחד)

דרך הכנה
  1. להכניס את הקמח והשמרים לקערת המערבל ולערבב ידנית עם מטרפת קצף לפיזור טוב
  2. להוסיף את הסוכר והמלח ולערבב שוב
  3. להוסיף את השמן וחצי מכמות המים ולהתחיל ללוש
  4. בהתאם למרקם הבצק וסוג הקמח  יש להוסיף מעט מים בהדרגה. הבצק אמור לצאת רך וגמיש ולא דביק
  5. להשאיר מכוסה כחצי שעה עד תפיחה נאה
  6. לערבב היטב את הגבינות עם התבלינים והקמח.
    להקציף את הביצה מעט ולהוסיף לתערובת תוך ערבוב
  7. ללוש שוב את הבצק עד הוצאת האוויר
  8. לחמם את התנור ל-200 מעלות
  9. לחלק את הבצק לחלקים שווים (כ-3)
  10. לרדד כל חלק בתורו למלבן
  11. להניח מילוי בחלק האמצעי
  12. לחרוץ פסים בקצוות הארוכים של הבצק (כ-5 ס"מ אורך)
  13. לקפל את הרצועות שנוצרו מהחיתוך על המילוי, רצועה אחת מעל השניה, כאשר בכל פעם קולעים רצועת בצק מצד אחר של המלבן.
  14. לחילופין אפשר להניח את המילוי בצד הגבהו/רחוק של המלבן, לחרוץ רצועות בצד התחתון (7 ס"מ) ולגלגל כמו רולדה לכיוון הרצועות, אלה כבר תעלה בצורה יפה על הגלילה.
    אם רוצים, ניתן כעת למרוח בביצה טרופה וגם לזרות מלח גס/שומשום וכו'.
  15. להכניס לתנור לכ-30 דקות או עד שמזהיב יפה
חום תנור: 200 מעלות
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה

מאפה שמרים במילוי גבינות

By Published: מאת ראובן מ. 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 25 Ingredients: 3 כוסות קמח 3 כפות כוס שמן זית 2 כפות סוכר 1 כף שמרים יבשים 1 ו-1/2 כפיות מלח מים לפי הצורך ...... Directions:
להכניס את הקמח והשמרים לקערת המערבל ולערבב ידנית עם מטרפת קצף לפיזור טוב להוסיף את הסוכר והמלח ולערבב שוב להוסיף את השמן וחצי מכמות המים ולהתחיל ללוש...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר