Pesto
תפריט
ד', 18 אוק 2017, 10:38
110388 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוף צלוי בשזיפים, סילאן וסויה

לא מפסיקים ללקק את האצבעות    

מאת: tommf ::: צפיות: 5603   

עוף צלוי בשזיפים, סילאן וסויה
8 מנות
אפיה
דל שומן
יום לפחות
קושי: קל הכנה
» עיקריות» צהריים - ערב
 
מרכיבים
  • 1 עוף שלם חתוך למנות הגשה או 8 מנות חלק תחתון
  • 2 בצלים גדולים חתוכים לפרוסות
  • 1 סלסלת פטריות שמפניון חתוכות לחצאים
  • 1.5 כוסות שזיפים יבשים
לרוטב-משרה:
  • 1 חבילה רסק עגבניות בינונית
  • 1/2 כוס סילאן (דבש תמרים)
  • 1/3 כוס רוטב סויה (ירוק - מופחת מלח)
  • 1 כף טובה גריל עוף
  • 1 כפית טובה פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • מלח לפי הטעם
  • 3 שיני שום גדולות כתושות
  • 1 כפית צ'ילי גרוס - לא חובה (לאוהבי הפיקנטיות)
  • 1 כוס מים רותחים
דרך הכנה
  1. מערבבים בקערה עמוקה את כל מרכיבי הרוטב. אם סמיך מדי מוסיפים מים רותחים.
  2. מכניסים את חלקי העוף לקערה, מערבבים היטב, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-10 שעות. העוף חייב להיות שקוע בנוזלים.
הכנת העוף:
  1. מפזרים את הבצל בתחתית תבנית אפייה עם נייר אפיה.
  2. מוציאים מהקערה את העוף ומפזרים בתבנית.
  3. מכניסים לקערה עם שארית הרוטב את הפטריות והשזיפים. מערבבים היטב ושופכים על העוף.
  4. מסדרים היטב בתבנית כך שהפטריות והשזיפים יהיו בין חלקי העוף ולא מעליו.
  5. מכסים התבנית בנייר אלומיניום בצורה אטומה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180-200 מעלות לשעה וחצי.
  6. מסירים את הניילון הנצמד וממשיכים לאפות עוד כחצי שעה להשחמת העוף.
  7. מדי כ-10 דקות מזליפים מהרוטב על חלקי עוף.
חום תנור: 180-200 מעלות
הערות
ניתן להחליף את הסילאן בדבש. ניתן במקום צ'ילי גרוס לשים פרוסות צ'ילי טרי ברוטב - הרבה יותר טוב.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
2
tommf (מקצוענ/ית)
הי רוחמה. תודה לך על המחמאות. מאחל חג שמח לך ולכל בית ישראל ובישולים נפלאים.
1
נשמע משגע ישלי מתכון דומה וזה מהממם אני אכין בחג תודה ןחג שמח רוחמה

עוף צלוי בשזיפים, סילאן וסויה

By Published: לא מפסיקים ללקק את האצבעות מאת tommf 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 8 Ingredients: 1 עוף שלם חתוך למנות הגשה או 8 מנות חלק תחתון 2 בצלים גדולים חתוכים לפרוסות 1 סלסלת פטריות שמפניון חת...... Directions:
מערבבים בקערה עמוקה את כל מרכיבי הרוטב. אם סמיך מדי מוסיפים מים רותחים. מכניסים את חלקי העוף לקערה, מערבבים היטב, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר
  • עוגיות שבלול וניל שוקולד [אבי מ.] - עוגיות פריכות מבצק וניל ושוקולד.
  • בבקה קינמון [אבי מ.] - עוגת שמרים במלית קקאו וקינמון.
  • קיש פטריות ובצל [אבי מ.] - קיש פטריות ובצל ללא תחתית בצק, כמנה בפני עצמה או כתוספת למנה עיקרית.חלבי.
  • חומוס גזעי עם רוטב בצל או פטריות [ראובן מ.] - אין כמו להכין חומוס בבית, ביחוד אם הוא מציג מרקם וטעם של אותו חומוס שאכלנו "שם"...כמה סודות נחשפים, עם טיפים להכנה של חומוס משובח, הדורש רק טעם אישי נכון לשם תוצאה מעולה. בונוס: רוטב חם מלמעלה גורף התפעלות
  • תגובות כלליות [ראובן מ.] - לא ממש מתכון, אלא מקום לשיגור תגובות ובקשות כלליות
  • מאפינס שוקולד ושוקולד צ'יפס [אבי מ.] - מאפינס שוקולד ושוקולד צ'יפס
  • עוגת גזר [אבי מ.] - מתכון עוגת גזר מצוינת של sjarjar, עוגה קלת הכנה שניתנת לציפוי בקצפת או ציפוי גבינה.