Pesto
תפריט
ב', 21 אוג 2017, 19:01
110386 חברים
musical act magazine אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוף צלוי בשזיפים, סילאן וסויה

לא מפסיקים ללקק את האצבעות    

מאת: tommf ::: צפיות: 5519   

עוף צלוי בשזיפים, סילאן וסויה
8 מנות
אפיה
דל שומן
יום לפחות
קושי: קל הכנה
» עיקריות» צהריים - ערב
 
מרכיבים
  • 1 עוף שלם חתוך למנות הגשה או 8 מנות חלק תחתון
  • 2 בצלים גדולים חתוכים לפרוסות
  • 1 סלסלת פטריות שמפניון חתוכות לחצאים
  • 1.5 כוסות שזיפים יבשים
לרוטב-משרה:
  • 1 חבילה רסק עגבניות בינונית
  • 1/2 כוס סילאן (דבש תמרים)
  • 1/3 כוס רוטב סויה (ירוק - מופחת מלח)
  • 1 כף טובה גריל עוף
  • 1 כפית טובה פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • מלח לפי הטעם
  • 3 שיני שום גדולות כתושות
  • 1 כפית צ'ילי גרוס - לא חובה (לאוהבי הפיקנטיות)
  • 1 כוס מים רותחים
דרך הכנה
  1. מערבבים בקערה עמוקה את כל מרכיבי הרוטב. אם סמיך מדי מוסיפים מים רותחים.
  2. מכניסים את חלקי העוף לקערה, מערבבים היטב, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-10 שעות. העוף חייב להיות שקוע בנוזלים.
הכנת העוף:
  1. מפזרים את הבצל בתחתית תבנית אפייה עם נייר אפיה.
  2. מוציאים מהקערה את העוף ומפזרים בתבנית.
  3. מכניסים לקערה עם שארית הרוטב את הפטריות והשזיפים. מערבבים היטב ושופכים על העוף.
  4. מסדרים היטב בתבנית כך שהפטריות והשזיפים יהיו בין חלקי העוף ולא מעליו.
  5. מכסים התבנית בנייר אלומיניום בצורה אטומה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180-200 מעלות לשעה וחצי.
  6. מסירים את הניילון הנצמד וממשיכים לאפות עוד כחצי שעה להשחמת העוף.
  7. מדי כ-10 דקות מזליפים מהרוטב על חלקי עוף.
חום תנור: 180-200 מעלות
הערות
ניתן להחליף את הסילאן בדבש. ניתן במקום צ'ילי גרוס לשים פרוסות צ'ילי טרי ברוטב - הרבה יותר טוב.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר תגובה לקריאה מלאה
2
tommf (מקצוענ/ית)
הי רוחמה. תודה לך על המחמאות. מאחל חג שמח לך ולכל בית ישראל ובישולים נפלאים.
1
נשמע משגע ישלי מתכון דומה וזה מהממם אני אכין בחג תודה ןחג שמח רוחמה

עוף צלוי בשזיפים, סילאן וסויה

By Published: לא מפסיקים ללקק את האצבעות מאת tommf 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 8 Ingredients: 1 עוף שלם חתוך למנות הגשה או 8 מנות חלק תחתון 2 בצלים גדולים חתוכים לפרוסות 1 סלסלת פטריות שמפניון חת...... Directions:
מערבבים בקערה עמוקה את כל מרכיבי הרוטב. אם סמיך מדי מוסיפים מים רותחים. מכניסים את חלקי העוף לקערה, מערבבים היטב, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-...
עשוי לעניין
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר