Pesto
תפריט
ש', 25 נוב 2017, 01:55
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגת גבינת עיזים ודבש

עוגה נימוחה עם טעם עדין של גבינת עיזים ודבש    

מאת: אליק ::: צפיות: 4026   

* צילום התוצאה
עוגת גבינת עיזים ודבש
12 מנות
30 דקות עד שעתיים
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
  • 1 גליל פרומעז
  • 500 גר' גבינה 5%
  • 1 גביע שמנת (200 מ"ל) – אפשר גם 9%
  • 1/2 כוס דבש (אפשר גם קצת יותר לטעום את הבלילה ולפי הטעם להחליט)
  • 4 ביצים מופרדות
  • 4 כפות אבקת קורנפלור
  • 2 כפות קמח
  • חופן צימוקים קטנים מעורבבים במעט קורנפלור לציפוי (לא חובה אבל מוסיף)
  • גודל/סוג תבנית:  תבנית קפיצית 24, או פיירקס.
דרך הכנה
  1. במיקסר לערבב את הפרומעז עם הגבינה היטב, מידי פעם לעצור ולגרד את הדפנות והתחתית, עד שאין בכלל גושים – מרקם חלק. 
  2. מוסיפים חלמונים ושמנת ומערבבים מוסיפים קמח וקורנפלור ומערבבים.
  3. מקציפים את החלבונים עם 2-3 כפות סוכר עד לקצף יציב. מבליעים בתערובת ולבסוף מוסיפים צימוקים.
  4. ממלאים תבנית מקומחת במעט קורנפלור ושופכים אליה את הבלילה.
  5. אופים 10 דק' בחום גבוה, מוציאים מהתנור את העוגה, בזהירות.
  6. מורידים את חום התנור ל – 160 מעלות ובינתיים מעבירים סכין לשחרור העוגה מהדפנות (כמה שפחות להרים את הסכין אלא ללכת לצד התבנית.
  7. להחזיר את העוגה ולאפות עוד כ – 50 דקות. אם העוגה משחימה מלמעלה ניתן להניח מעל נייר כסף.
  8. לכבות את התנור ולאחר 5 דק' לפתוח לכדי סדק. לאחר 20 דק' לפתוח פתח רחב ולאחר כשעה להוציא ולקרר לגמרי. להכניס למקרר לקירור מלא.
  9. לפני ההגשה לזרות  אבקת סוכר בנדיבות.

    ניתן לקפל נייר עיתון כרוחב דופן התבנית ולהרטיבו היטב. לאחר מכן להצמיד ל דופן התבנית וכך לאפות, זה ישמור על דפנות העוגה צחורות. ( העיתון מתייבש במהלך האפיה ואין צורך להרטיבו שנית).
    חום תנור:
    לחמם תנור ל – 200 מעלות + תבנית תחתית עם מים רותחים ליצירת אדים.  ולאחר 10 דקות אפיה להוריד ל - 160 מעלות
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
3
ראובן מ. (עורך)
2-3 כפות סוכר
את הדבש אפשר להוסיף במהלך 2.
תודה על ההערה
2
ברשימת המצרכים לא מופיע סוכר עבור הקצפת החלבונים
באופן ההכנה לא כתוב מתי ואיך מוסיפים את הדבש?!?!
1
ראובן מ. (עורך)
ציון 10
פנטסטי!

עוגת גבינת עיזים ודבש

By Published: עוגה נימוחה עם טעם עדין של גבינת עיזים ודבש מאת אליק 5 כוכבים מתוך 5 1 גולשים תזמון: Yield: 12 Ingredients: 1 גליל פרומעז 500 גר' גבינה 5% 1 גביע שמנת (200 מ"ל) – אפשר גם 9% 1/2 כוס דבש (אפשר גם קצת יותר לטעום את הבלילה ולפי הטעם להח...... Directions:
במיקסר לערבב את הפרומעז עם הגבינה היטב, מידי פעם לעצור ולגרד את הדפנות והתחתית, עד שאין בכלל גושים – מרקם חלק.  מוסיפים חלמונים ושמנת ומערבבים מוסיפים קמח וקור...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר