Pesto
תפריט
ה', 18 אוק 2018, 09:14
110404 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

פודינג טפיוקה

מעדן מפניני העמילן האקזוטי    

מאת: ראובן מ. ::: צפיות: 5205   

* צילום התוצאה
פודינג טפיוקה
4 מנות
בישול
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» קינוחים
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
  • 1/2 כוס פניני טפיוקה (ראו הערה למטה)
  • 3 כוטות חלב (אפשר חלב קוקוס)
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/2 כוס סוכר
  • 2 ביצים
  • 1/2 כפית תמצית וניל או שקית סוכר וניל
  • אפשרות: 1 כף פתיתי קוקוס
* הטפיוקה, במקורה שורש עמילני, מגיעה לשווקים מקומיים (לרוב חנויות המזרח הרחוק) בצורת גרגרים עגולים ("פנינים"). אם לא מדובר באינסטנט-טפיוקה (לא מתאימה למתכון זה) יש להשרות את הכמות הנ"ל במים ליממה.

גודל/סוג תבנית: כלי הגשה לפודינג
דרך הכנה
  1. בסיר לא נמוך מדי (למניעת גלישה) יש לערבב את הטפיוקה, החלב והמלח (ואם בחרתם, גם קוקוס) על חום בינוני-גבוה.
  2. לערבב ולהביא לרתיחה. להמשיך לבשל ללא מכסה כ-5 דקות  תוך הוספת הסוכר בהדרגה. לבחון את הפנינים, אמורות להיות שקופות בשלב זה.
  3. להקציף היטב את הביצים בקערה נפרדת
  4. לאזן טמפרטורות באמצעות נטילת כף מהתערובת המבושלת והחדרתה תוך כדי הקצפה נמרצת לתוך קציפת הביצים. כך עד 5 כפות לערך. זה שלב קריטי כדי שהביצים לא תהפוכנה לחביתה.
  5. להוסיף את תערובת הביצים לסיר בהדרגה ותוך כדי ערבוב קבוע עם כלי ההקצפה. כעת להוסיף את הווניל.
    להביא לכמעט רתיחה באיטיות
  6. להנמיך את החום ולהמשיך לערבב בקביעות על ביעבוע קל כמה דקות עד שהתערובת נהיית חלקה וסמיכה.
  7. לקרר כ-15 דקות
  8. להגיש חם או לקרר כמה שעות
הערות
אם לאחר מילוי כלי ההגשה נשאר עוד מהתערובת, אפשר להמיס לתוכה שוקולד, לערבב היטב ולהוסיף לכל כלי קישוט מלמעלה.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
1
mirich (מקצוענ/ית)
ציון 10
הכנתי את הפודינג עם חלב קוקוס וזה הזכיר לי מלאבי אז הוספתי קצת מי ורדים ושברי בוטנים מלמעלה יצא טעים בטירוף
פודינג טפיוקה By , 2012-04-20T09:48:19+03:00 פודינג טפיוקה מעדן מפניני העמילן האקזוטי Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 4 Tags: none Ingredients: - 1/2 כוס פניני טפיוקה (ראו הערה למטה) 3 כוטות חלב (אפשר חלב קוקוס) 1/4 כפית מלח 1/2 כוס סוכר 2 ביצים 1/2 כפית ת... Instructions: בסיר לא נמוך מדי (למניעת גלישה) יש לערבב את הטפיוקה, החלב והמלח (ואם בחרתם, גם קוקוס) על חום בינוני-גבוה. לערבב ולהביא לרתיחה. להמשיך לבשל ללא מכסה כ-5 דקות  תוך הוס...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר