Pesto
תפריט
ג', 28 פבר 2017, 00:40
110377 חברים
musical act magazine אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגת מנהרת השוקולד

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 8149   

עוגת מנהרת השוקולד
12 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» עוגות» קפה
 
מרכיבים
3/4 1 כוס סוכר
400 גר' חמאה רכה
6 ביצים
2 כוסות אבקת סוכר
1/4 2 כוסות קמח
3/4 כוס אבקת קקאו מנופה
2 כוסות אגוזים קצוצים דק
דרך הכנה

משמנים תבנית אפיה חלולה, מקמחים וסלקים את עודף הקמח.
מחממים את התנור לחום בינוני.

מקציפים בקערת המיקסר את החמאה עם הסוכר עד שמתקבלת תערובת קיצפית בהירה, מוסיפים את הביצים אחת אחר השניה תוך כדי הקצפה, מקפידים להוסיף ביצה רק לאחר שהקודמת הובלעה בתערובת, מוסיפים בהדרגה את אבקת הסוכר תוך כדי הקצפה, מבליעים בעזרת מרית את הקמח ואבקת הקקאו לתוך התערובת, מבליעים את האגוזים הקצוצים.
יוצקים את התערובת לתבנית ומכניסים לתנור לאפיה של כשעה, מכיוון שהעוגה היא עם מרכז נוזלי אין אפשרות לבדוק בעזרת קיסם אם העוגה מוכנה.

מוציאים ומצננים על רשת.

להכנת מנות אישיות יש לשמן ולקמח תבניות חסינות חום, לצקת את התערובת עד לגובה של כס"מ משולי התבנית, לאפות עד קבלת ציפוי נוקשה מעט ומבריק.

מגישים מייד או מחממים מעט לפני ההגשה במיקרוגל.

הערות
המתכון הוא לעוגה שלמה בתבנית חלולה, ניתן להכין את המתכון בקעריות אישיות.
העוגה בעלת מרכז שוקולד נוזלי, יש להגישה חמה או לחממה מספר שניות במיקרוגל לפני ההגשה.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר תגובה לקריאה מלאה
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
םנים העוגה יהיה רך עד נוזלי אם העוגה לא תאפה יתר על המידה.
1
האם לאפות בחום של 160 מעלות?

והאם אחרי שעה בתנור כפי שצויין,מרכז העוגה עדיין ישאר נוזלי?

עוגת מנהרת השוקולד

By Published: מאת אבי מ. 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 12 Ingredients: 3/4 1 כוס סוכר400 גר' חמאה רכה6 ביצים2 כוסות אבקת סוכר1/4 2 כוסות קמח3/4 כוס אבקת קקאו מנופה2 כוסות אגוזים קצוצים דק ...... Directions:
משמנים תבנית אפיה חלולה, מקמחים וסלקים את עודף הקמח.מחממים את התנור לחום בינוני. מקציפים בקערת המיקסר את החמאה עם הסוכר עד שמתקבלת תערובת קיצפית בהירה, מוסיפים את הביצים אחת אחר השניה ת...
עשוי לעניין
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר