עוגת השטן
מתכון של הדודה מאמריקה

12 מנות

מרכיבים
- 2 כוסות סוכר חום
- 1/2 כוס + 2 כפות חמאה רכה
- 3 ביצים מופרדות
- 2 כוסות קמח תופח
- 7 כפות קקאו לא ממותק
- כפית סודה לשתיה
- כפית תמצית וניל
- 1/2 כוס מים רותחים
- גביע שמנת חמוצה
- 3 כוסות סוכר לבן
- כוס מים
- 1/4 כפית אינסטנט פודינג וניל
- 4 חלבונים
- כפית תמצית רום
- קורט מלח
דרך הכנה
- בקערה בוחשים את הקקאו עם המים הרתוחים עד שאין גושים.
- במקצף חשמלי מקציפים את החמאה עם הסוכר לתערובת בהירה ומוסיפים את החלמונים אחד אחד וממשיכים להקציף.
- מוסיפים לתערובת הקקאו את השמנת ותמצית הוניל ובוחשים היטב.
- מקציפים את החלבונים ומחלקים את הקצף לשתי התערובות תוך כדי קיפול
- מאחדים את שתי התערובות ויוצקים לשתי תבניות עגולות ואופים בחום של 180 מעלות עד שהקיסם יוצא יבש.
- פורסים באמצע כל עוגה כך שישארו 4 שכבות.
- מבשלים את הסוכר הלבן במים עד התאדות
- מקציפים לתערובת אחידה את האינסטנט פודינג, מלח, והחלבונים ומוסיפים בהדרגה את מי הסוכר ואת הרום.
- מסדרים על מגש שכבת עוגה ומורחים ב- 1/5 מהקרם ומעליה שמים עוד שכבת עוגה ומורחים שוב כך עד הסוף.
- מצפים את העוגה ביתרת הקרם
- מצננים את העוגה במקרר לפחות שעתיים לפני ההגשה.
הערות
בפסח ניתן להשתמש בקמח תופח כשר לפסח
רצוי למעלה להשתמך במזלף כדי לצפות את העוגה.
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 20 Sep 2017
- סוכות ושמחת תורה 04 Oct 2017
- חנוכה 12 Dec 2017
- טו בשבט 30 Jan 2018
- פורים 01 Mar 2018
- פסח 30 Mar 2018
- יום העצמאות 19 Apr 2018
- שבועות 19 May 2018
כתבות, הדרכה, מידע
- ● לוח המרות כוס למשקל למרכיבים שכיחים ותחליפי פרווה [מידע] - ...
- ● הדבש – אנטיביוטיקה מהטבע [מידע] - התרופה הטבעית למחלות החורף...
- ● יוגורט [תזונה] - מוצר חלבי מספר אחד...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - צבעי מאכל [מידע] - פרק 5 - צבעי מאכל....
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
הנצפים ביותר
- לחמניות מקמח מלא [ברנדי] - לחמניות אוריריות וטעימות!
- בורקיטס [אבי מ.] - שני סוגי בצק ומלית לבחירה
- עוגת גבינה פירורים ושמנת [אבי מ.] -
- קבב רומני [אבי מ.] -
- קיש ברוקולי [אבי מ.] - מאפה ברוקולי וגבינה, כמנה עיקרית או תוספת.
- עוגת טורט שייש לפסח [אבי מ.] - עוגת טורט שייש אורירית.
- עוגת אסטרהזי [אבי מ.] - עוגת קרם ושכבות מרנג שקדים.