Pesto
תפריט
ג', 30 מאי 2017, 01:50
110383 חברים
musical act magazine אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

קיש פטריות מעולה

בקלי קלות    

מאת: אורן בר ::: צפיות: 3863   

* תמונה להמחשה
קיש פטריות מעולה
אפיה
לא צוין
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» מתאבנים» בוקר - בראנץ או צהריים - ערב או ארוחה קלה
 
מרכיבים
לתחתית:
  • 1/2 1 כוסות קמח (אני משתמשת בקמח מלא)
  • 100 ג"ר חמאה חתוכה לקוביות
  • 1 ביצה
  • 1/2 כפית מלח
  • 2-3 כפות מים קרים
למילוי:
  • 1 סלסילת פטריות שמפניון טריות או קופסאת שימורי פטריות
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 4 שיני שום כתושות
  • 3 ביצים
  • 1 שמנת מתוקה
  • 100 ג"ר גבינה קשה מגורדת- צהובה/קשקבל/פרמזן
  • מלח ופלפל
דרך הכנה
  1. לשים את חומרי הבצק לבצק אחיד וגמיש. שמים במקרר (לא חובה) ובינתיים מכינים את המלית.
  2. שוטפים היטב וחותכים את הפטריות לפרוסות.
  3. מטגנים את הבצל להזהבה ומוסיפים את הפטריות ואת השום. מטגנים ומאדים את הנוזלים שיוצאים מהפטריות. מניחים להתקרר כמה דקות.
  4. בקערה טורפים את הביצים והשמנת המתוקה. מוסיפים את הפטריות, את 3/4 מהגבינה המגורדת ומתבלים במלח ופלפל.
  5. מרדדים את הבצק לעלה ומניחים על תבנית קוטר 26 נמוכה (אני השתמשתי גם בתבנית חד פעמית מלבנית סטנדרטית) שמרופדת בנייר אפיה. הבצק צריך לכסות חלק משולי התבנית כדי ששולי התחתית יראו מעל המלית.
  6. שופכים את המלית מעל. מפזרים מלמעלה מהגבינה המגורדת שהשארנו ואופים בחום בינוני 180 מעלות כחצי שעה עד 40 ד"ק כך שהמילוי מתמצק ומזהיב מלמעלה.
 
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר תגובה לקריאה מלאה
2
אפשר לוותר על השמנת המתוקה?

קיש פטריות מעולה

By Published: בקלי קלות מאת אורן בר 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 0 Ingredients: לתחתית: 1/2 1 כוסות קמח (אני משתמשת בקמח מלא) 100 ג"ר חמאה חתוכה לקוביות 1 ביצה ...... Directions:
לשים את חומרי הבצק לבצק אחיד וגמיש. שמים במקרר (לא חובה) ובינתיים מכינים את המלית. שוטפים היטב וחותכים את הפטריות לפרוסות. מטגנים את הבצל להזהבה ומוסיפים א...
עשוי לעניין
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר