Pesto
תפריט
ש', 21 אוק 2017, 04:21
110388 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

פאי שוקולד פריך

מעולה, זריזה וללא מרגרינה    

מאת: אורן בר ::: צפיות: 4052   

* תמונה להמחשה Markmark28, via Wikimedia Commons
פאי שוקולד פריך
אפיה
לא צוין
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» עוגות» בוקר - בראנץ או קפה או ארוחה קלה
 
מרכיבים
לבצק פריך
  • 3 כוסות קמח
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 א.אפיה
  • 1 סוכר וניל (לא חובה)
  • 1 ביצה
  • 3/4 כוס שמן
לשכבת השוקולד:
  • 3/4 כוס שמן
  • 2 כפות קקאו
  • 1/2 כף נס קפה
  • 1 שוקולד מריר
  • 1/4 1 כוסות סוכר
  • 4 ביצים
גודל/סוג תבנית: מלבנית סטנדרטית
דרך הכנה
  1. ללוש את חומרי הבצק הפריך. יוצא בצק מתפורר מאוד.
  2. לשים בתבנית עם נייר אפיה 3/4 מהבצק ולהדק לשכבה אחידה.
  3. שמים את כל מרכיבי שכבת השוקולד חוץ מהביצים בסיר וממיסים על אש קטנה תוך בחישה.
  4. מוסיפים את הביצים אחת אחת תוך כדי ערבוב. התערובת נהיית צמיגית ואז מכבים את הגז.
  5. שופכים את השוקולד על שכבת הבצק ומפוררים מעל את יתרת הבצק שהותרנו.
  6. אופים בחום בינוני כחצי שעה עד 40 דקות ולא יותר, עד שהפירורים מלמעלה מזהיבים. שכבת השוקולד נשארת קצת רכה אבל היא מתקשה כשהיא מתקררת.
הערות
אני הכנתי את המתכון עם קמח מלא וסוכר חום ויצא מעולה בניגוד לעוגות בצק פריך מקמח מלא שיש להם בדר"כ טעם של קרקר מתוק.

פאי שוקולד פריך

By Published: מעולה, זריזה וללא מרגרינה מאת אורן בר 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 0 Ingredients: לבצק פריך 3 כוסות קמח 1/2 כוס סוכר 1 א.אפיה 1 סוכר וניל (לא חובה)...... Directions:
ללוש את חומרי הבצק הפריך. יוצא בצק מתפורר מאוד. לשים בתבנית עם נייר אפיה 3/4 מהבצק ולהדק לשכבה אחידה. שמים את כל מרכיבי שכבת השוקולד חוץ מהביצים בסיר וממיס...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר