Pesto
תפריט
א', 20 אוג 2017, 06:53
110386 חברים
musical act magazine אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

פסטה ברוטב שמנת ועגבניות

כמה קל, כמה טעים    

מאת: tommf ::: צפיות: 4484   

פסטה ברוטב שמנת ועגבניות
5 מנות
בישול
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» עיקריות» צהריים - ערב
 
מרכיבים
  • 1 חבילה שמנת לבישול 15%
  • 50 גרם חמאה מלוחה
  • 2/3 כוס עגבניות מיובשות בשמן זית (ללא שמן הזית)
  • 4 עגבניות גדולות ובשלות קלופות - ראו איך לקלף בהכנות
  • 1 חבילה קטנה רסק עגבניות
  • 12 עלי בזיליקום גדולים וטריים קצוצים דק
  • 1 שן שום חתוכה לפרוסות
  • 100 גרם גבינת פרמז'אן מגוררת + 50 גרם 
  • מים רותחים
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
דרך הכנה
  1. מסמנים X גדול עם סכין חדה על הצד האחורי של העגבניות.
  2. מרתיחים סיר עם מים, וכשהמים רותחים מבעבעים מכניסים את העגבניות ל-3 דקות. מוציאים למי קרח.
  3. הקליפה תתקלף בקלות.
  4. מרסקים את העגבניות עם שן השום והבזיליקום במעבד מזון עד קבלת עיסה חלקה.
  5. ממיסים את החמאה במחבת עמוקה ומוסיפים את העגבניות המיובשות. מערבבים ומטגנים כ-5 דקות תוך כדי עירבוב.
  6. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, את רסק העגבניות וכחצי כוס מים רותחים, מערבבים היטב ומבשלים כ-5 דקות.
  7. מוסיפים את השמנת לבישול, את המלח והפלפל השחור מערבבים היטב, מרתיחים ומבשלים כך כ-5 דקות.
  8. אם הרוטב סמיך מדי, מוסיפים מעט מים רותחים או חלב.
  9. מוסיפים את 100 גרם גבינת הפרמז'אן ומערבבים היטב.
  10. מוסיפים למחבת כל פסטה שרוצים שבושלה מראש לפי הוראות היצרן.
  11. מגישים בצלחת מרק עם מעט בזיליקום קצוץ מעל וגבינת פרמז'אן.
הערות
ניתן לשלב זייתים שחורים לרוטב בשלב הוספת העגבניות המיובשות - יוצא נהדר. ניתן להוסיף מעט צ'ילי דרוס לאוהבי הפיקנטיות.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר תגובה לקריאה מלאה
3
tommf (מקצוענ/ית)
הי אורית,
שימי לב שזו שמנת לבישול 15%.
לרוטב סמיך יותר את יכולה להשתמש בשמנת 38%.
לא מקציפים...»»
2
ראובן מ. (עורך)
אין שום בעיה.
1
האם ניתן להשתמש בשמנת מתוקה כרוטב לפסטה?שמנת שעדיין לא הוקצפה. בתודה מראש אפטר אורית.

פסטה ברוטב שמנת ועגבניות

By Published: כמה קל, כמה טעים מאת tommf 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 5 Ingredients: 1 חבילה שמנת לבישול 15% 50 גרם חמאה מלוחה 2/3 כוס עגבניות מיובשות בשמן זית (ללא שמן הזית) 4 עגבניות גדולות ובשלות קלופות - ראו איך לקלף בהכנ...... Directions:
מסמנים X גדול עם סכין חדה על הצד האחורי של העגבניות. מרתיחים סיר עם מים, וכשהמים רותחים מבעבעים מכניסים את העגבניות ל-3 דקות. מוציאים למי קרח. הקליפה תתקלף...
עשוי לעניין
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר