צמת שמרים עם פירות יבשים
מתאימה לט"ו בשבט ולכל אירוע
* צילום התוצאה בשימוש תבנית עגולה


מרכיבים
- 1/2 3 כוסות קמח רגיל
- כף שמרים יבשים/אינסטנט
- 50 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
- 4 כפות סוכר
- קמצוץ מלח
- 2 כוסות חלב חמים למגע
- 1/2 כוס חמאה מומסת להברשה
- 1 כוס פירות יבשים (אוכמניות/ צימוקים/דובדנים וכו')
- 2 כפות שקדים טחונים
- אופציה: אלכוהול להשרייה (ברנדי, רום... לא חובה, אני השתמשתי ב-וורמוט)
- חצי כוס טחינה גלמית
- 1 כף קקאו טהור
- כוס סוכר חום
- 1 כף קינמון
דרך הכנה
- לערבב את הקמח והשמרים בתוך קערת המערבל באמצעות מטרפה
- להוסיף את הסוכר והמלח
- להתחיל לערבל ולהוסיף בהדרגה את החלב והחמאה (קוביות) עד ליצירת מרקם חלק וגמיש אך לא דביק. ניתן להוסיף/לגרוע חלב/מים כדי להגיע למרקם הדרוש
- להמשיך ללוש (יד/מערבל) כ-5 דקות
- להניח מכוסה בקערה כחצי שעה או הכפלת הנפח
- אופציה: להשרות את הפירות היבשים ל-10 דקות בתמצית האלכוהול הנבחרת (או מים כמעט רותחים). לסנן עודף נוזלים.
- ללוש שוב ולרדד למלבן בעובי 1/2 ס"מ
- להבריש עם החמאה המומסת את כל המשטח להוציא 3-4 ס"מ בצד הקרוב אליך (ישמש לסגירת הגליל וחמאה תמנע זאת)
- לפזר קלילות את הסוכר החום והקינמון על המשטח המרוח בחמאה (כמו ציפוי בלבד), כמות לשיקולכם, רק שיהיה פיזור שווה.
- לפזר לרוחב, בשורות חלופיות: פירות יבשים, שקדים טחונים + הזלפה של מעט טחינה עליהם, קקאו (חלק זה נתון לגיוון שלכם)
- להתחיל לגלגל בצורה צמודה מהקצה הרחוק עד אליך, לפני הסוף תופסים את הקצה שאינו מרוח בחמאה ומעלים אותו על הגלילה לצורך סגירה.
- לגלגל מעט על המשטח להידוק נוסף ומתיחה של הגלילה (הארכה קלה).
- לחתוך את הגלילה לשניים, לאורך
- לקלוע כל רצועה בשניה למעין צמה, רצוי עם הצד הפתוח למעלה.
- להניח בצורה מעוגלת בתוך תבנית קפיצית או תבנית ארוכה. אם זה ארוך מדי ניתן לשים בתבנית נוספת או להקפיא לשמוש מאוחר.
- להניח מכוסה לתפיחה של כחצי שעה.
- להכניס לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות לכחצי שעה או עד שהעוגה משחימה מעט
- להוציא מהתבנית ולהניח על רשת בתנור לעוד כ-5 דקות או עד שתחתית העוגה יבשה.
- להוציא מהתנור והתבנית ולצנן על רשת בחוץ ומיד להבריש עם חמאה מומסת למתן ברק
חום תנור: 190 מעלות
הערות
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 20 Sep 2017
- סוכות ושמחת תורה 04 Oct 2017
- חנוכה 12 Dec 2017
- טו בשבט 30 Jan 2018
- פורים 01 Mar 2018
- פסח 30 Mar 2018
- יום העצמאות 19 Apr 2018
- שבועות 19 May 2018
כתבות, הדרכה, מידע
- ● לוח המרות כוס למשקל למרכיבים שכיחים ותחליפי פרווה [מידע] - ...
- ● הדבש – אנטיביוטיקה מהטבע [מידע] - התרופה הטבעית למחלות החורף...
- ● יוגורט [תזונה] - מוצר חלבי מספר אחד...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - צבעי מאכל [מידע] - פרק 5 - צבעי מאכל....
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
הנצפים ביותר
- נזיד עדשים [אבי מ.] - כמנה או תוספת למנה עיקרית
- פיצת בשר תורכית [אבי מ.] - פיצה נהדרת עם בשר טחון מתובל.
- אוסובוקו ביין אדום [tommf] - בקשו מהקצב לחתוך חתיכות במשקל 350-400 גרם כל אחת
- פילה סלמון בתנור [גן ירק] - מעדן בריא בקלי קלות
- סלט פסטה יווני [אבי מ.] -
- פטוצ'יני ברוטב פטריות בשמנת מוקרם [מירי 1] - איטריות ברוטב פטריות
- עוף ביין מרסלה [אבי מ.] -