Pesto
תפריט
ג', 28 פבר 2017, 00:37
110377 חברים
musical act magazine אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

צמת שמרים עם פירות יבשים

מתאימה לט"ו בשבט ולכל אירוע    

מאת: ראובן מ. ::: צפיות: 2681   

* צילום התוצאה בשימוש תבנית עגולה
צמת שמרים עם פירות יבשים
30 דקות עד שעתיים
 
מרכיבים
  • 1/2 3 כוסות קמח רגיל
  • כף שמרים יבשים/אינסטנט
  • 50 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
  • 4 כפות סוכר
  • קמצוץ מלח
  • 2 כוסות חלב חמים למגע
  • 1/2 כוס חמאה מומסת להברשה
למילוי:
  • 1 כוס פירות יבשים (אוכמניות/ צימוקים/דובדנים וכו')
  • 2 כפות שקדים טחונים
  • אופציה: אלכוהול להשרייה (ברנדי, רום... לא חובה, אני השתמשתי ב-וורמוט)
  • חצי כוס טחינה גלמית
  • 1 כף קקאו טהור
  •  כוס סוכר חום
  • 1 כף קינמון
גודל/סוג תבנית: עגולה או מלבנית
דרך הכנה
  1. לערבב את הקמח והשמרים בתוך קערת המערבל באמצעות מטרפה 
  2.  להוסיף את הסוכר והמלח
  3.  להתחיל לערבל ולהוסיף בהדרגה את החלב והחמאה (קוביות) עד ליצירת מרקם חלק וגמיש אך לא דביק. ניתן להוסיף/לגרוע חלב/מים כדי להגיע למרקם הדרוש
  4.  להמשיך ללוש (יד/מערבל) כ-5 דקות
  5. להניח מכוסה בקערה כחצי שעה או הכפלת הנפח
  6. אופציה: להשרות את הפירות היבשים ל-10 דקות בתמצית האלכוהול הנבחרת (או מים כמעט רותחים). לסנן עודף נוזלים.
  7. ללוש שוב ולרדד למלבן בעובי 1/2 ס"מ
  8. להבריש עם החמאה המומסת את כל המשטח להוציא 3-4 ס"מ בצד הקרוב אליך (ישמש לסגירת הגליל וחמאה תמנע זאת)
  9. לפזר קלילות את הסוכר החום והקינמון על המשטח המרוח בחמאה (כמו ציפוי בלבד), כמות לשיקולכם, רק שיהיה פיזור שווה.
  10. לפזר לרוחב, בשורות חלופיות: פירות יבשים, שקדים טחונים + הזלפה של מעט טחינה עליהם, קקאו (חלק זה נתון לגיוון שלכם)
  11. להתחיל לגלגל בצורה צמודה מהקצה הרחוק עד אליך, לפני הסוף תופסים את הקצה שאינו מרוח בחמאה ומעלים אותו על הגלילה לצורך סגירה.
  12. לגלגל מעט על המשטח להידוק  נוסף ומתיחה של הגלילה (הארכה קלה).
  13. לחתוך את הגלילה לשניים, לאורך
  14. לקלוע כל רצועה בשניה למעין צמה, רצוי עם הצד הפתוח למעלה.
  15. להניח בצורה מעוגלת בתוך תבנית קפיצית או תבנית ארוכה. אם זה ארוך מדי ניתן לשים בתבנית נוספת או להקפיא לשמוש מאוחר.
  16. להניח מכוסה לתפיחה של כחצי שעה.
  17. להכניס לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות לכחצי שעה או עד שהעוגה משחימה מעט
  18. להוציא מהתבנית ולהניח על רשת בתנור לעוד כ-5 דקות או עד שתחתית העוגה יבשה.
  19. להוציא מהתנור והתבנית ולצנן על רשת בחוץ ומיד להבריש עם חמאה מומסת למתן ברק

חום תנור: 190 מעלות
הערות
 

צמת שמרים עם פירות יבשים

By Published: מתאימה לט"ו בשבט ולכל אירוע מאת ראובן מ. 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 0 Ingredients: 1/2 3 כוסות קמח רגיל כף שמרים יבשים/אינסטנט 50 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות 4 כפות סוכר קמצוץ מלח 2 כוסות חלב חמים למג...... Directions:
לערבב את הקמח והשמרים בתוך קערת המערבל באמצעות מטרפה   להוסיף את הסוכר והמלח  להתחיל לערבל ולהוסיף בהדרגה את החלב והחמאה (קוביות) עד ליצירת מרק...
עשוי לעניין
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר