Pesto
תפריט
ו', 15 דצמ 2017, 14:07
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

גלילי חציל ממולאים בגבינת פטה ברוטב עגבניות בזיליקום

מעט התעסקות אבל טעים בטירוף    

מאת: tommf ::: צפיות: 13150   

גלילי חציל ממולאים בגבינת פטה ברוטב עגבניות בזיליקום
אפיה משולב
ללא חיטה
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» מנות ראשונות» בוקר - בראנץ או צהריים - ערב
ציון גולשים: 10
[3 מדרגים]
 
מרכיבים
  • 4 חצילים ארוכים פרוסים לרצועות בעובי 1 ס"מ לערך
  • 1 גוש גבינת פטה מובחרת חתוכה למלבנים ארוכים בגודל 4X1 ס"מ
  • 200 גרם גבינת פרמז'אן מגורדת
  • 200 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
  • 1 חבילה עגבניות מרוסקות
  • 1 חבילה קטנה רסק עגבניות
  • 1/3 כוס עלי בזיליקום טריים קצוצים דק
  • 1 שן שום חתוכה לפרוסות דקות
  • שמן זית מובחר
  • פלפל שחור ומלח לפי הטעם
דרך הכנה
  1. מורחים כל פרוסת חציל בשמן זית מכל צדדיה ומסדרים את כולן על תבנית עם נייר אפייה.
  2. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להזהבה-השחמה קלה של החצילים. מוציאים ומקררים.
  3. מחממים 4 כפות שמן זית במחבת ומכניסים את השום להזהבה קלה.
  4. מוסיפים את רסק העגבניות ואת העגבניות המרוסקות וכחצי כוס מים רותחים ומערבבים היטב. אם הרוטב סמיך מדי מוסיפים מעט מים.
  5. מוסיפים את עלי הבזיליקום ומטבלים עם פלפל שחור גרוס טרי ומלח. מערבבים היטב.
  6. מבשלים את הרוטב כ-5 דקות נוספות ומורידים מהאש.
  7. מערבים את הגבינות המגורדות יחד.
  8. לוקחים כל חציל. מניחים לרוחב בקצה אחד חתיכת גבינת פטה ומעל זה כפית של גבינות מגורדות, מגלגלים וסוגרים לגליל.
  9. חוזרים על התהליך עם כל רצועות החציל.
  10. בתבנית אפייה מורחים מעט מהרוטב על התחתית.
  11. מניחים מעל את גלילות החציל בשורה או שתיים - כמה שניכנס.
  12. מפזרים מעל רוטב, כך שיכסה את כל הגלילות, ומפזרים מעל עוד מעט גבינה מגורדת.
  13. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לכ- 15-20 דקות, עד שהגבינה נמסה ומשחימה קלות מעל.
  14. מגישים עם יין טוב ולחם שום חם וטרי.
הערות
כמנה ראשונה לארוחה חלבית, אני מגיש 2 גלילות לאדם.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
7
ציון 10
מעולה,למרות שהסתפקתי בפטה ובמוצרלה,ללא הקרמה.
6
נהדר לשבועות
4
tommf (מקצוענ/ית)
הי לימוש. יש את העגבניות המרוסקות של טל בקופסת פלסטיק בינונית ובשימורים גדולה. תלוי בכמות שאת מתכננת...»»
3
עגבניות מרוסקות- איזה גודל קופסא?
2
tommf (מקצוענ/ית)
הי ראובן. תודה רבה על המחמאה. כחצי יווני חצילים, פטה ובזילקום זורמים לי בדם, אז למה לא לאחד אותם? מאחל כל טוב. תומר.
1
ראובן מ. (עורך)
ציון 10
כרגיל, מתכון משובח!

גלילי חציל ממולאים בגבינת פטה ברוטב עגבניות בזיליקום

By Published: מעט התעסקות אבל טעים בטירוף מאת tommf 5 כוכבים מתוך 5 3 גולשים תזמון: Yield: 0 Ingredients: 4 חצילים ארוכים פרוסים לרצועות בעובי 1 ס"מ לערך 1 גוש גבינת פטה מובחרת חתוכה למלבנים ארוכים בגודל 4X1 ס"מ 200 גרם גבינת פרמז'אן מגורדת ...... Directions:
מורחים כל פרוסת חציל בשמן זית מכל צדדיה ומסדרים את כולן על תבנית עם נייר אפייה. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להזהבה-השחמה קלה של החצילים. מוציאים ומקררים. ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר