Pesto
תפריט
ה', 23 נוב 2017, 05:38
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

מאפה פילו עם תרד וקשקבל

המתכונים של ריצ'    

מאת: richs ::: צפיות: 3380   

* צילום: ריצ'
מאפה פילו עם תרד וקשקבל
8 מנות
30 דקות עד שעתיים
» צהריים - ערב
 
מרכיבים

לבסיס
6 עלי פילו (250 גרם) של "שלושת האופים"
50 גרם חמאה מומסת
1/4 כוס (60 מ"ל) שמן זית

למילוי
:
400 גרם עלי תרד טריים
250 גרם גבינת פטה מפוררת
200 גרם גבינת קשקבל מגוררת
3 ביצים
1 כוס (250 מ"ל) ריצ'קפה
1/2 מיכל (100 מ"ל) בסיס לבישול והקרמה של ריצ'
1/2 כוס עלי פטרוזיליה ושמיר קצוצים
2 תפוחי אדמה גדולים מבושלים, מעוכים או מגוררים גס
מלח ופלפל שחור טחון


גודל/סוג תבנית: עגולה, קפיצית בקוטר 26 ש"מ

דרך הכנה
  1. בקערה קטנה מערבבים את החמאה עם השמן. בעזרת מברשת מורחים בחלק מהתערובת תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ. שוטחים בתבנית עלה פילו כשהמיותר גולש מעבר לדפנות, מורחים בשומן. מניחים מעל את העלים הנותרים תוך הברשת כל עלה בשומן.
  2. שוטפים את עלי התרד ומבלי לייבש חולטים כשתי דקות בסיר, על אש בינונית, רק עד שהתרד נובל. מסננים, קוצצים גס ושמים בקערה. מוסיפים את הגבינות, הביצים, ריצ'קפה ובסיס לבישול והקרמה, את עשבי התיבול ומחית תפוחי האדמה. מתבלים בפלפל ושוטחים על עלי הפילו. מקפלים מעל את עלי הפילו הגולשים בצורה לא סימטרית ומברישים בשומן הנותר.
  3. אופים כ-40 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות, עד שהעלים בצבע זהוב עמוק
  4. אפשר להכין בכלים אישיים ואז זמן האפייה 25-20 דקות. 

     
חום תנור: 180
הערות

מאפה פילו עם תרד וקשקבל

By Published: המתכונים של ריצ' מאת richs 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 8 Ingredients: לבסיס 6 עלי פילו (250 גרם) של "שלושת האופים" 50 גרם חמאה מומסת 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן זית למילוי: 400 גרם ע...... Directions:
בקערה קטנה מערבבים את החמאה עם השמן. בעזרת מברשת מורחים בחלק מהתערובת תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ. שוטחים בתבנית עלה פילו כשהמיותר גולש מעבר לדפנות, מורחים בשומן. מניחים מעל את העלים ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר