Pesto
תפריט
ג', 21 נוב 2017, 04:23
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגת שוקולד Grand Marnier

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 6915   

עוגת שוקולד Grand Marnier
10 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» עוגות» קפה
 
מרכיבים
120 גר' שוקולד מריר מובחר קצוץ
100 גר' חמאה רכה
1/2 כוס + 2 כפות סוכר
3 כפות גרידת קליפת תפוזים
3 ביצים (מס' 1)מופרדות
2 כפות ליקר Grand Marnier
1/4 כפית אבקת קרם טרטר
קורט מלח
1/2 כוס פחות כף קמח

לציפוי:

200 גר' שוקולד מריר מובחר קצוץ
2/3 כוס שמנת מתוקה
100 גר' חמאה
שוקולד מגורד
דרך הכנה
  1. מחממים את התנור לחום בינוני, משמנים קלות תבנית 22 ומניחים נייר אפיה על התחתית, משמנים קלות את הנייר, מקמחים קלות את התבנית והנייר ומנערים את העודפים.
  2. ממיסים את השוקולד בסיר כפול או במיקרוגל עד להמסה מלאה, מצננים מעט.
  3. בקערת מיקסר מקציפים את החמאה עם 1/2 כוס סוכר וגרידת התפוז במשך 3 דקות במהירות בינונית עד לקבלת תערובת בהירה, מוסיפים את החלמונים ואת הליקר וממשיכים להקציף עוד 30 שניות עד לקבלת תערובת חלקה, מוסיפים את תערובת השוקולד ומערבבים לקבלת תערובת חלקה.
  4. בקערה אחרת מקציפים את החלבונים עם קרם הטרטר והמלח עד לקבלת קצף גמיש, מוסיפים בהקצפה את 2 כפות הסוכר עוד 30 שניות עד לקבלת קצף מבריק וגמיש.
  5. מקפלים את הקצף לתערובת השוקולד-חלמונים, מנפים מחצית מכמות הקמח מעל ומקפלים העדינות, מקפלים את שארית הקמח עד לקבלת תערובת אחידה.
  6. יוצקים לתבנית ומשטחים מעט, אופים כ-25 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא עם מעט פירורים ומעטפת העוגה אפוי היטב.
  7. מצננים כ-30 דקות לפני ההוצאה מהתבנית על רשת, הופכים ומקלפים את נייר האפיה.

    להכנת הציפוי:

    מניחים את השוקולד בקערה, בסיר קטן מחממים את השמנת עד לפני רתיחה ויוצקים על השוקולד בקערה, מערבבים עש להמסת השוקולד, מחזירים את התערובת לסיר ומחממים על להבה נמוכה למספר שניות, מסירים ומוסיפים את החמאה ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.

    יוצקים את התערובת על מרכז העוגה ומורחים את חלקה העליון בעזרת מרית, מאפשרים לציפוי לנזול על הדפנות, מניחים לצינון ויוצקים שוב לקבלת שכבה עבה, מדביקים שוקולד מגורד בצידי העוגה, מניחים לציפוי להתקשות.

    לקבלת ציפוי מבריק מכניסים את העוגה לתנור בחום בינוני ל-5 שניות בלבד! ומוציאים.

עוגת שוקולד Grand Marnier

By Published: מאת אבי מ. 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 10 Ingredients: 120 גר' שוקולד מריר מובחר קצוץ 100 גר' חמאה רכה1/2 כוס + 2 כפות סוכר3 כפות גרידת קליפת תפוזים3 ביצים (מס' 1)מופרדות2 כפות ליקר Grand Marnier1/4 כפית אבקת קרם טרטרקורט ...... Directions:
מחממים את התנור לחום בינוני, משמנים קלות תבנית 22 ומניחים נייר אפיה על התחתית, משמנים קלות את הנייר, מקמחים קלות את התבנית והנייר ומנערים את העודפים. ממיסים את השוקולד בסיר כפול או...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר