Pesto
תפריט
ה', 23 נוב 2017, 05:41
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגת מוס שוקולד

המתכונים של ריצ'    

מאת: richs ::: צפיות: 3693   

* צילום: ריצ' קצפת
עוגת מוס שוקולד
12 מנות
30 דקות עד שעתיים
 
מרכיבים

לבסיס:
120 גרם עוגיות אוריאו
2/3 כוס (100 גרם) אגוזי לוז קלויים
50 גרם חמאה מומסת צוננת

לשכבת השוקולד:
1 שקית (14 גרם) ג'לטין
2 כפות מים
2 ביצים מופרדות
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
1 כוס (250 מ"ל) ריצ'קפה
200 גרם שוקולד מריר
1 כפית תמצית וניל
1 מיכל (212 מ"ל) קצפת ריצ'

לקישוט:
1/2 מיכל (100 מ"ל) קצפת ריצ'
16-12 אגוזי לוז קלויים
 

גודל/סוג תבנית: קפיצית בקוטר 22
דרך הכנה
  1. להכנת הבסיס, בקערת מעבד מזון מרסקים בפולסים את העוגיות עם האגוזים. יוצקים מעל את החמאה המומסת ומערבבים מעט. שוטחים את התערובת ב תבנית קפיצית בקוטר 22 ס"מ, מהדקים. מצננים 10 דקות במקפיא.
  2. להכנת שכבת השוקולד, מערבבים את הג'לטין עם המים. מחממים כ-20 שניות במיקרוגל ומערבבים.
  3. במטרפה ידנית טורפים היטב את החלמונים עם חצי מכמות הסוכר.
  4. מחממים את הריצ'קפה מבלי להגיע לרתיחה, אפשר במיקרוגל, יוצקים על החלמונים תוך הקצפה. מחזירים לסיר ומבשלים על אש נמוכה תוך בחישה בכף עץ, עד שהתערובת מתחילה להסמיך, מבלי להביא לרתיחה. מסירים מהאש ומוסיפים את הג'לטין המומס. מערבבים. מוסיפים את השוקולד והווניל ומערבבים עד שהשוקולד נמס. מצננים.
  5. מקציפים את הקצפת ומקפלים עם תערובת השוקולד.
  6. מקציפים את החלבונים עם הסוכר הנותר ומקפלים בעדינות לתוך תערובת השוקולד. שוטחים על הבסיס. מצננים כשעתיים לפני הקישוט.
  7. להכנת הקישוט, מקציפים את הקצפת ומעבירים לשקית זילוף עם צנתר בצורת כוכב. מקשטים את העוגה ומניחים על כל כוכב אגוז לוז.
הערות
ללא אפייה, פרווה במידה ומשתמשים במרגרינה

עוגת מוס שוקולד

By Published: המתכונים של ריצ' מאת richs 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 12 Ingredients: לבסיס: 120 גרם עוגיות אוריאו 2/3 כוס (100 גרם) אגוזי לוז קלויים 50 גרם חמאה מומסת צוננת לשכבת השוקולד: 1 שקית (14 גרם)...... Directions:
להכנת הבסיס, בקערת מעבד מזון מרסקים בפולסים את העוגיות עם האגוזים. יוצקים מעל את החמאה המומסת ומערבבים מעט. שוטחים את התערובת ב תבנית קפיצית בקוטר 22 ס"מ, מהדקים. מ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר