Pesto
תפריט
ד', 22 נוב 2017, 03:53
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגה שוקולדית

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 7836   

עוגה שוקולדית
10 מנות
אפיה משולב
שעתיים ויותר
קושי: מתקדם
» עוגות» קפה
 
מרכיבים

לעוגה: 
2 כוסות קמח
2 כוסות סוכר
3/4 כוס קקאו
1/2 כוס שמן
2 כפיות אבקת סודה לשתיה
1 כפית אבקת אפיה
1 כפית מלח
2 ביצים גדולות
1 כוס קפה שחור חזק חם
1 כוס ריויון
1 כפית תמצית וניל

סירופ סוכר:
1 כוס סוכר
2/1כוס מים
2 כפות שרי ברנדי
קרם שוקולד:
5 מיכלי שמנת מתוקה (1/4 1 ליטר)
600 גר' שוקולד מריר טוב קצוץ
לציפוי:

100 גר' שוקולד מריר קצוץ
1/4 כוס חלב
1 כף סוכר

דרך הכנה
  1. לנפות בקערה את הקמח, הקקאו, הסודה לשתיה, אבקת האפיה והמלח, להוסיף את הסוכר, הביצים, הקפה הריויון ותמצית הוניל ולערבב היטב.
  2. לצקת לתבנית 24 משומנת ולאפות בתנור שחומם מראש לחום בינוני כ-40 דקות או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.
  3. להכנת הקרם:
    מחממים את השמנת המתוקה בסיר עד לרתיחה, מסירים מהלהבה ומוסיפים את השוקולד ובוחשים עד להמסה מושלמת, מצננים ומכניסים למקרר ל-3 שעות, מוציאים מהמקרר ומכניסים לקערת המיקסר ומקציפים עד לקבלת קרם תפוח.
  4. לסירופ סוכר:
    להכניס את הסוכר והמים לסיר קטן ולבשל בבחישה עדינה עד להמסת הסוכר, מוסיפים את השרי ומצננים.
  5. חוצים את הטורט, מרטיבים בסירופ הסוכר והשרי, מורחים את 1/3 הקרם על תחתית העוגה ומכסים בחלק השני, מורחים 1/3 קרם ומכסים בחלק השלישי מצפים בשאר הקרם את הטורט והדפנות, מקררים לשעתיים לפחות.
  6. להכנת הציפוי:
    מרתיחים את החלב והסוכר, מסירים מהאש ומוסיפים את השוקולד הקצוץ ומערבבים עד להמסת השוקולד וקבלת עיסת שוקולד אחידה ללא גושים. יוצקים על העוגה.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה

עוגה שוקולדית

By Published: מאת אבי מ. 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 10 Ingredients: לעוגה:  2 כוסות קמח 2 כוסות סוכר 3/4 כוס קקאו 1/2 כוס שמן 2 כפיות אבקת סודה לשתיה 1 כפית אבקת אפיה 1 כפית מלח 2 ביצים ג...... Directions:
לנפות בקערה את הקמח, הקקאו, הסודה לשתיה, אבקת האפיה והמלח, להוסיף את הסוכר, הביצים, הקפה הריויון ותמצית הוניל ולערבב היטב. לצקת לתבנית 24 משומנת ולאפות בתנור שחומם מראש לח...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר