Pesto
תפריט
א', 21 ינו 2018, 16:38
110392 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

חמין חיטה עם ג'חנון

הג'חנון מקבל את טעמי הבשר ויוצא רך ומדהים    

מאת: tommf ::: צפיות: 8429   

חמין חיטה עם ג'חנון
5 מנות
בישול ואפיה
בריאות
יום לפחות
קושי: קל הכנה
» עיקריות» צהריים - ערב
ציון גולשים: 10
[2 מדרגים]
 
מרכיבים
  • 1 גוש פלשפילה (בשר מס' 6) חתוך לקוביות
  • 3 עצמות בקר
  • 10 תפוחי אדמה בינוניים קלופים
  • 2 בצלים גדולים קלופים וחתוכים לרצועות
  • 10 שיני שום קלופות
  • 2 כוסות חיטה מלאה
  • 1 חבילה ג'חנון לא מוכן (אני אוהב את של חמסי) כל אחד חתוך לחצי
  • 8 ביצים
  • 1 כף אבקת מרק עוף
  • 1 כפית טובה כמון
  • 1 כפית טובה פפריקה מתוקה
  • 1 פלפל צ'ילי טרי חתוך לפרוסות - רק לאוהבי החריף.
  • שמן לטיגון
  • מים
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • מלח לפי הטעם
  • סיר גדול עם מיכסה אטום לחמין.
דרך הכנה
מתחילים את ההכנה בשישי אחה"צ - ערב. שומרי שבת יכולים להכין לפני כניסת השבת - עוד כמה שעות בתנור רק עושות לחמין טוב.
  1. מטגנים עצמות הבקר בסיר גדול כמה דקות מכל צד.
  2. מוסיפים את הבצל וממשיכים לטגן עוד כ-5 דקות.
  3. מוסיפים את השום והפלפל החריף וממשיכים לטגן עוד כמה דקות.
  4. מוסיפים את תפוחי האדמה ומעליהם את הבשר.
  5. שופכים מעל את שתי כוסות החיטה.
  6. מסיפים מים עד לגובה הבשר - שיכסו את הבשר ומעט יותר - מוסיפים גם את התבלינים.
  7. מעליהם מסדרים שיכבה של ג'חנון וביצים בעיגול.
  8. מרתיחים את החמין.
  9. מתקנים תיבול עם אבקת מרק, מלח ופלפל שחור.
  10. מודאים שיש מים עד לגובה הביצים. הג'חנון לא צריך להיות שקוע במים.
  11. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-100 מעלות עם מיכסה אטום היטבעד למחרת בצהריים.
  12. שומרי שבת יכניסו את החמין לתנור ממש לפני כניסת השבת. מי שלא שומר שבת יכול להכניס את החמין לתנור עד 9:00 בערב ולהוצאי בסביבות 12:30.
  13. בבוקר יש לבדוק ולראות שלא חסרים נוזלים. אם הסיר יבש מדי, יש להוסיף ככוס מים.
  14. מגישים את הביצים בצלחת אחת - מקולפות חתוכות לחצאים ומעט מלח וכמון על כל אחת.
  15. מגישים את הג'חנון בצלחת אחרת - אוהבי הרסק יכולים להכין רסק.
  16. בתאבון והבהצלחה
הערות
כשקמים בשבת בבוקר והבית מלא בריחות החמין והג'חנון מבינים למה חלמנו כל הלילה על אוכל וקמנו רעבים בטירוף.
הג'חנון מקבל את ריחות וטעמי הבשר והוא יוצא מדהים.
אני מגיש חמין עם מרק צח בכוס וירקות חתוכים.
רסק לג'חנון: מגרדים 2-3 עגבניות גדולות על פומפיה דקה. כותשים פנימה שן שום אחת, מוסיפים מלח ושמן זית ומגישים. ניתן להוסיף סחוג טרי לעגבניות לפיקנטיות.
כפית טובה זו כזו מלאה שיש עליה גבעונת של תבלין.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
9
tommf (מקצוענ/ית)
הי דפנה. אני שם את הג'חנון מעל הכל והמים מגיעים עד לקצה גובה הבשר, כך שהג'חנון מעליהם. גם אם הוא מעט...»»
8
דפנה (מנוסה)
היי תומר
איך שמים את הג'חנון שלא יגע במים? הכנתי חמין עם ג'חנון והוא יצא קווטצ' לגמרי
7
tommf (מקצוענ/ית)
הי חנה. תודה רבה על המחמאה - כמה כייף. שמחתי שנהנתם. גם אני מוסיף חומוס לחיטה (ולא לחמין שעועית). הוא...»»
5
הבת הגדולה שלי לא אוכלת בשר ולא אוהבת את הריח שלו ולכן אני צריכה להכין את הג'חנון בנפרד. תודה.
4
tommf (מקצוענ/ית)
כל הרעיון בחמין הוא שהג'חנון יתבשל לו לאט עם טעמי הבשר ויספוג אותם. אפיית הג'חנון בנפרד היא כמו כל ג'חנון...»»
3
אם רוצים לשים את הג'חנון בסיר נפרד, איך גורמים לו להישאר בצורתו הצינורית ולא להפוך לצורה של פיתה?
2
tommf (מקצוענ/ית)
הי ראובן - תודה על התגובה הכייפית. גם אצלי בשבת הבאה יוגש החמין הזה....צריך לפנק המשפחה מדי פעם....שבת שלום ומנוחה לכולנו.
1
ראובן מ. (עורך)
ציון 10
גרמת לי להזיל ריר, זה הולך להיות המתכון של שבת הבאה, מתאים למזג האוויר.

חמין חיטה עם ג'חנון

By Published: הג'חנון מקבל את טעמי הבשר ויוצא רך ומדהים מאת tommf 5 כוכבים מתוך 5 2 גולשים תזמון: Yield: 5 Ingredients: 1 גוש פלשפילה (בשר מס' 6) חתוך לקוביות 3 עצמות בקר 10 תפוחי אדמה בינוניים קלופים 2 בצלים גדולים קלופים וחתוכים לרצועות 10 שיני שום...... Directions:
מתחילים את ההכנה בשישי אחה"צ - ערב. שומרי שבת יכולים להכין לפני כניסת השבת - עוד כמה שעות בתנור רק עושות לחמין טוב. מטגנים עצמות הבקר בסיר גדול כמה דקות מכל צד. ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר