Pesto
תפריט
ד', 22 נוב 2017, 03:51
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

צלי בשר בחצילים ופטריות

קל להכנה ונהדר לשולחן החג או לכל שולחן    

מאת: tommf ::: צפיות: 6047   

צלי בשר בחצילים ופטריות
8 מנות
בישול
בריאות
שעתיים ויותר
קושי: קל הכנה
» עיקריות» צהריים - ערב
ציון גולשים: 10
[2 מדרגים]
 
מרכיבים
  • 2 ק"ג נתח שריר חתוך לקוביות לא קטנות
  • 2 בצלים גדולים חתוכים לחצאים וכל חצי לפרוסות
  • 5 שיני שום גדולות חצויות
  • 1 חציל גדול חתוך לקוביות לא קטנות
  • 1 סלסלת פטריות שמפיניון או יער חתוכות לחצאים
  • 2 גזרים בינוניים חתוכים לפרוסות
  • 1 קופסאת עגבניות מרוסקות גדולה
  • 1 כף שטוחה פפריקה מתוקה
  • 3 ענפי קורנית טריה
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 1/2 ליטר מרק עוף או 1/2 ליטר מים רותחים עם 1/2 כף אבקת מרק עוף.
  • שמן זית
  • 1 כפית סוכר
גודל/סוג תבנית: סיר גדול
דרך הכנה
  1. מייבשים היטב את נתחי הבשר ומקמחים קלות.
  2. מכסים את תחתיתו של סיר גדול בשמן זית ומטגנים את קוביות הבשר היטב מכל הצדים עד שמשחימות. מוציאים מהסיר.
  3. מוסיפים מעט שמן זית לסיר , את הבצל והגזר, מערבבים היטב ומאדים עד שהבצל מזהיב.
  4. מוסיפים את שיני השום וממשיכים לטגן עוד כמה דקות. 
  5. מוסיפים את הפטריות וקוביות החציל, מערבבים היטב וממשיכים לאדות עוד כמה דקות.
  6. מוסיפים את כל שאר המרכיבים למעט הבשר, מערבבים היטב ומרתיחים את הרוטב.
  7. מחזירים את הבשר לסיר ומערבבים היטב.
  8. הבשר צריך להיות שקוע כמעט עד למעלה בנוזלים. יש להוסיף מים רותחים באם הבשר אינו מכוסה.
  9. מרתיחים עם מכסה, מורידים את האש לקטנה ומבשלים כך כ-3-4 שעות עד שהבשר מתרכך.
  10. שווה להכין יום קודם לארוחה, ולתת להתחמם על אש קטנה כשעתיים לפני הארוחה עצמה - מעצים את הטעמים.
  11. מגישים על פירה תפוחי אדמה או אורז לבן.
הערות
אני אוהב לעבוד עם נתח השריר, כי הוא לא שמן יחסית. ניתן גם לעבוד עם כתף או עם נתחים שמנים יותר. ניתן גם להכניס את הסיר עם מיכסה לתנור שחומם ל-150 מעלות לאותו הזמן במקום לבשל.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
10
ראובן מ. (עורך)
אפשר. (אבל עם פטריות זה פשוט מעולה.)
9
האים אפשר לותר על הפיטריות
8
tommf (מקצוענ/ית)
הי ראובן. תודה רבה על המחמאות וחג שמח לכל בית עם ישראל.
7
ראובן מ. (עורך)
ללא ספק - מתכון מנצח שמלווה אותי עוד מהילדות :)
5
ציון 10
הכנתי את התבשיל ליום שישי בערב, יצא מעולה, רק שהירקות לא התפרקו לי כמו בתמונה והחציל נשאר כקוביות.
4
ראובן מ. (עורך)
ציון 10
נוסה בערב החג, ללקק את האצבעות!
3
בבישול הפרסי מטגנים את החצילים לחוד ומוסיפים אותם לסיר הבשר מספר דקות לפני ההגשה.כדאי לנסות.
2
tommf (מקצוענ/ית)
הי טוטי, כל הרעיון הוא שהחציל והבצל כמעט ינמסו לחלוטין לתוך הרוטב עם הבשר, וזה יהפוך כמעט לראגו. את יכולה...»»
1
נראה טוב... לבשל את החציל שלוש זה המון זמן

צלי בשר בחצילים ופטריות

By Published: קל להכנה ונהדר לשולחן החג או לכל שולחן מאת tommf 5 כוכבים מתוך 5 2 גולשים תזמון: Yield: 8 Ingredients: 2 ק"ג נתח שריר חתוך לקוביות לא קטנות 2 בצלים גדולים חתוכים לחצאים וכל חצי לפרוסות 5 שיני שום גדולות חצויות 1 חציל גדול חתוך לקוביות לא ...... Directions:
מייבשים היטב את נתחי הבשר ומקמחים קלות. מכסים את תחתיתו של סיר גדול בשמן זית ומטגנים את קוביות הבשר היטב מכל הצדים עד שמשחימות. מוציאים מהסיר. מוסיפים...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר