Pesto
תפריט
ג', 21 נוב 2017, 04:18
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

בורקס פילו

בצק ללא מרגרינה    

מאת: אורן בר ::: צפיות: 4041   

בורקס פילו
אפיה
לא צוין
30 דקות עד שעתיים
» מתאבנים» בוקר - בראנץ או ארוחה קלה
 
מרכיבים

לבצק פילו:

  • 1/2 ק"ג קמח (אני השתמשתי בקמח מלא)
  • 11/2 כוס מים בערך
  • 3 כפות שמן
  • 1/2 כפית מלח
למלית:
  • 1 חבילה גבינת טוב טעם
  • 1/2 קוביית פטה או בולגרית
  • גביע גבינה לבנה
  • אפשר מעט קשקבל מגורד או גבינה צהובה מגורדת
  • מלח
דרך הכנה
  1. בקערה שמים קמח, מלח, ושמן וכוס מים ומתחילים ללוש. מוסיפים מים בהדרגה לפי הצורך תוך כדי לישה עד לקבלת בצק לא דביק.
  2. משהים את הבצק מכוסה לשעה בערך.
  3. מחלקים את הבצק ל10 כדורים ומשהים כעשר דקות.
  4. פותחים כל כדור לעלה דק בעזרת מערוך או מתיחה בידיים.
  5. משמנים את העלה ומניחים מעליו עלה נוסף. יוצרים כך 2 "חבילות" עלים. כל אחת של 5 עלים.
  6. מפוררים את הטוב טעם והפטה בקערה. מוסיפים את הגבינה לבנה והקשקבל ומתבלים במלח לפי הטעם ומערבבים היטב.
  7. שמים לאורך ערימת עלים פס מחצי כמות מהמלית ומגלגלים לרולדה.
  8. מניחים את הרולדה על תבנית התנור מצופה בנייר אפיה או בתבנית אינגליש משומנת, וחורצים עם סכין חריצים לסימון פסי הבורקס שנחתוך לאחר האפיה.
  9. אופים כחצי שעה בחום 180-200 מעלות. חותכים אחרי שמתקרר מעט.
הערות

בורקס פילו

By Published: בצק ללא מרגרינה מאת אורן בר 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 0 Ingredients: לבצק פילו: 1/2 ק"ג קמח (אני השתמשתי בקמח מלא) 11/2 כוס מים בערך 3 כפות שמן 1/2 כפית מלח ...... Directions:
בקערה שמים קמח, מלח, ושמן וכוס מים ומתחילים ללוש. מוסיפים מים בהדרגה לפי הצורך תוך כדי לישה עד לקבלת בצק לא דביק. משהים את הבצק מכוסה לשעה בערך. מחלקים את הבצ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר