Pesto
תפריט
ד', 17 אוק 2018, 05:06
110404 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

פאי אגוזים ברוטב טופי

המתכונים של ריצ'    

מאת: richs ::: צפיות: 4606   

* פאי אגוזים ברוטב טופי של ריצ'
פאי אגוזים ברוטב טופי
8 מנות
30 דקות עד שעתיים
 
מרכיבים

לבצק:

  • 1 כוס (150 גרם) קמח
  • 75 גרם חמאה מלוחה קרה
  • 2 כפות מים קרים
         * או קונים 10-8 קלתיות בצק אישיות אפויות


למילוי:

  • 3/4 כוס (180 גרם) סוכר
  • 1 מיכל (212 מ"ל) קצפת ריצ'
  • 2 כוסות (300 גרם) תערובת אגוזים קלויים (לוז, מלך, שקדים)
  • 1 כפית תמצית וניל
     
גודל/סוג תבנית: תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ
דרך הכנה
  1. להכנת הבצק, חותכים את החמאה לקוביות ומפוררים אותה בקצות האצבעות לתוך הקמח. מוסיפים את המים הקרים ויוצרים כדור בצק. שוטחים את הבצק בתבנית פאי בקוטר 24 ס"מ, דוקרים במזלג. מכסים את הבצק ברדיד אלומיניום.
  2. אופים כ-10 דקות בתנור שחומם מראש לחום גבוה, 220 מעלות. מוציאים מהתנור ומסירים את הכיסוי. אופים 5 דקות נוספות
  3. להכנת המילוי, ממיסים את הסוכר בסיר כבד יבש על אש בינונית, עד שמתקבל קרמל בהיר.
  4. בינתיים מחממים קצפת ריצ' כמעט עד רתיחה, אפשר במיקרוגל, מוסיפים בזהירות לקרמל ומערבבים בכף עץ עד שמתקבל רוטב טופי אחיד. דרושה מעט סבלנות.
  5. מסירים מהאש ומוסיפים את האגוזים והווניל, מערבבים ושוטחים על הבצק.
  6. מנמיכים את חום התנור לבינוני, 170 מעלות וממשיכים לאפות 20 דקות נוספות. מוציאים מהתנור ומצננים. שומרים במקרר, אפשר זמן ממושך.
  7. אפשר להכין 8-10 יחידות של פאי אישי. במקרה זה זמן האפייה קצר יותר.

     
חום תנור: 220 מעלות
הערות
* מתכון פרווה אם מחליפים את החמאה במרגרינה
פאי אגוזים ברוטב טופי By , 2011-08-08T16:17:20+03:00 פאי אגוזים ברוטב טופי המתכונים של ריצ' Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 8 Tags: none Ingredients: - לבצק: 1 כוס (150 גרם) קמח 75 גרם חמאה מלוחה קרה 2 כפות מים קרים          * או קו... Instructions: להכנת הבצק, חותכים את החמאה לקוביות ומפוררים אותה בקצות האצבעות לתוך הקמח. מוסיפים את המים הקרים ויוצרים כדור בצק. שוטחים את הבצק בתבנית פאי בקוטר 24 ס"מ, דוקרים במ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר