Pesto
תפריט
ד', 19 דצמ 2018, 19:04
110410 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגת שיש עשירה

פשוטה, נהדרת ומאוד עשירה בטעם    

מאת: tommf ::: צפיות: 6444   

עוגת שיש עשירה
15 מנות
אפיה
לא צוין
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» עוגות» בוקר - בראנץ או קפה
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
  • 250 גרם קמח לבן
  • 2 חבילות שמנת להקצפה 38%
  • 200 גרם שוקולד מריר 70%
  • 100 גרם נוטלה
  • 200 גרם שוקולד לבן
  • 100 גרם סוכר
  • 5 ביצים גדולות
  • 5 חלמונים
  • 2 כפות ויסקי או ברנדי משובח
  • 2 תבניות אינגליש קייק גבוהות או תבניות ללחם
דרך הכנה
  1. בקערת עבודה עמוקה מקציפים את הביצים עם החלמונים, הקמח והסוכר כ-5 דקות עד לקבלת בלילה חלקה ואוורירת.
  2. מפרידים חצי-חצי ל2 קערות.
  3. תוך כדי ההקצפה, מרתיחים את השמנות בשני סירים נפרדים ומכבים את האש.
  4. מוסיפים לסיר האחד את השוקולד המריר, הנוטלה והויסקי ולסיר האחר את השוקולד הלבן. מערבבים היטב עד לקבלת בלילה חלקה נטולת גושים.
  5. מערבבים לקערה אחת מעט מבלילת השוקולד מריר להשוואת טמפרטורות, ולאחר את שאר בלילת השוקולד. מערבבים עד לקבלת עיסה חלקה.
  6. חוזרים על הפעולה עם הבלילת שוקולד הלבן בקערה השנייה.
  7. מורחים מעט חמאה על דפנות תבנית האינגלישקייק מכל הצדדים.
  8. שופכים לתבניות את הבלילות השוקולד הלבן קודם - חצי כמות לכל תבנית.
  9. מעל שופכים חצי חצי את בלילת השוקולד המריר.
  10. מערבבים מעט עם כף בכדי ששני הטעמים יכנסו האחד לשני.
  11. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-20-25 דקות או עד שקיסם יוצא לח ולא יבש.
  12. מוציאים מהתנור ומקררים.
חום תנור:180 מעלות
הערות
לפני ההגשה מחממים מעט ומגישים עם כדור גלידה. אוי החטאים הקטנים.....
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
1
ציון 10
ניסיתי וטעמתי, יוצא ממש מעולה בצק קרמי ועשיר.
עוגת שיש עשירה By , 2011-07-30T12:50:58+03:00 עוגת שיש עשירה פשוטה, נהדרת ומאוד עשירה בטעם Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 15 Tags: none Ingredients: - 250 גרם קמח לבן 2 חבילות שמנת להקצפה 38% 200 גרם שוקולד מריר 70% 100 גרם נוטלה 200 גרם שוקולד לבן 100 גרם סוכר ... Instructions: בקערת עבודה עמוקה מקציפים את הביצים עם החלמונים, הקמח והסוכר כ-5 דקות עד לקבלת בלילה חלקה ואוורירת. מפרידים חצי-חצי ל2 קערות. תוך כדי ההקצפה, מרתיחים את השמנו...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר