Pesto
תפריט
ב', 20 נוב 2017, 22:52
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגת שיש עשירה

פשוטה, נהדרת ומאוד עשירה בטעם    

מאת: tommf ::: צפיות: 6069   

עוגת שיש עשירה
15 מנות
אפיה
לא צוין
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» עוגות» בוקר - בראנץ או קפה
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
  • 250 גרם קמח לבן
  • 2 חבילות שמנת להקצפה 38%
  • 200 גרם שוקולד מריר 70%
  • 100 גרם נוטלה
  • 200 גרם שוקולד לבן
  • 100 גרם סוכר
  • 5 ביצים גדולות
  • 5 חלמונים
  • 2 כפות ויסקי או ברנדי משובח
  • 2 תבניות אינגליש קייק גבוהות או תבניות ללחם
דרך הכנה
  1. בקערת עבודה עמוקה מקציפים את הביצים עם החלמונים, הקמח והסוכר כ-5 דקות עד לקבלת בלילה חלקה ואוורירת.
  2. מפרידים חצי-חצי ל2 קערות.
  3. תוך כדי ההקצפה, מרתיחים את השמנות בשני סירים נפרדים ומכבים את האש.
  4. מוסיפים לסיר האחד את השוקולד המריר, הנוטלה והויסקי ולסיר האחר את השוקולד הלבן. מערבבים היטב עד לקבלת בלילה חלקה נטולת גושים.
  5. מערבבים לקערה אחת מעט מבלילת השוקולד מריר להשוואת טמפרטורות, ולאחר את שאר בלילת השוקולד. מערבבים עד לקבלת עיסה חלקה.
  6. חוזרים על הפעולה עם הבלילת שוקולד הלבן בקערה השנייה.
  7. מורחים מעט חמאה על דפנות תבנית האינגלישקייק מכל הצדדים.
  8. שופכים לתבניות את הבלילות השוקולד הלבן קודם - חצי כמות לכל תבנית.
  9. מעל שופכים חצי חצי את בלילת השוקולד המריר.
  10. מערבבים מעט עם כף בכדי ששני הטעמים יכנסו האחד לשני.
  11. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-20-25 דקות או עד שקיסם יוצא לח ולא יבש.
  12. מוציאים מהתנור ומקררים.
חום תנור:180 מעלות
הערות
לפני ההגשה מחממים מעט ומגישים עם כדור גלידה. אוי החטאים הקטנים.....
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
1
ציון 10
ניסיתי וטעמתי, יוצא ממש מעולה בצק קרמי ועשיר.

עוגת שיש עשירה

By Published: פשוטה, נהדרת ומאוד עשירה בטעם מאת tommf 5 כוכבים מתוך 5 1 גולשים תזמון: Yield: 15 Ingredients: 250 גרם קמח לבן 2 חבילות שמנת להקצפה 38% 200 גרם שוקולד מריר 70% 100 גרם נוטלה 200 גרם שוקולד לבן 100 גרם סוכר ...... Directions:
בקערת עבודה עמוקה מקציפים את הביצים עם החלמונים, הקמח והסוכר כ-5 דקות עד לקבלת בלילה חלקה ואוורירת. מפרידים חצי-חצי ל2 קערות. תוך כדי ההקצפה, מרתיחים את השמנו...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר