Pesto
תפריט
ש', 15 דצמ 2018, 21:34
110408 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגת גבינה קרה עם תפוחי עץ

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 4663   

* תמונה להמחשה
עוגת גבינה קרה עם תפוחי עץ
10 מנות
אפיה משולב
שעתיים ויותר
קושי: בינוני
» עוגות» קפה
 
מרכיבים
לתחתית אפויה:
  • 400 גר' בצק עלים
  • 1 כוס סוכר
  • למלית תפוחי עץ:
  • 4 תפוחי עץ
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1 כף מיץ לימון

למלית הגבינה:
  • 2 מיכלי שמנת מתוקה
  • 200 גר' אבקת סוכר
  • 1 כף גרידת לימון
  • תמצית וניל
  • 500 גר' גבינה 9%
  • 10 גר' ג'לטין
  • 1/3 כוס מים.
דרך הכנה
  1. לרדד את בצק העלים תוך שימוש בסוכר מתחת ומעל לעלה הבצק. יש לרדד תוך החדרת כמה שיותר סוכר לעלה הבצק.
  2. יש להגיע לעלה בגודל של כ 30X25. להניח על נייר אפייה בתבנית אפייה שטוחה מתאימה.
  3. לקרוץ עיגול בקוטר 26 ס"מ (יש להשאיר את יתרת הבצק בתבנית). לחורר את תחתית הבצק ולאפות בחום גבוה כ-25 דקות עד כדי השחמה וייבוש כ-10 דקות בתנור (הבצק יתפח ויש לחורר אותו שוב בכדי שיקרוס).
  4.  
  5. לצנן ולהניח את התחתית האפויה בתבנית אפיה גבוהה בקוטר של 26 ס"מ.
  6.  
  7. לטחון את שארית הבצק מן השוליים ולשמור להגשה.
  8.  
  9. לקלף את התפוחים, לפרוס לפרוסות דקות
  10. לשים בסיר עם הסוכר ומיץ הלימון. להביא לרתיחה ולבשל על אש נמוכה כ-10 דקות עד לריכוך התפוחים. לסנן את התפוחים מן הסירופ ולצנן.
  11. להקציף את השמנת לקצפת יציבה. בכלי אחר לערבב גבינה, אבקת סוכר, גרידת לימון, וניל לקפל אל תוך הקצפת.
  12.  
  13. להרתיח את המים, להמיס את הג'לטין ולערבב היטב ובמהירות עם תערובת הגבינה.
  14. מייד לאחר שהתערובת מוכנה להניח שכבה דקה מספיק בתבנית עד כדי כיסוי התחתית.
  15. לפזר שכבה אחת בעיגול ובמרכז את פרוסות התפוחים המבושלים.
  16.  
  17. לפזר מעל שכבה שנייה של מלית הגבינה מעליה עוד שכבת פרוסות תפוחים ומעל את יתר המלית כשכבה אחרונה.
  18.  
  19. להניח במקרר ללילה.
להגשת העוגה:
  1. פירורי שאריות הבצק האפוי
  2. שמנת חמוצה
  3. לפרוס את העוגה. להניח על צלחת רחבה לפזר מעל פירורי בצק.
  4. בצד העוגה להניח שתי כפות שמנת מרוככת.
עוגת גבינה קרה עם תפוחי עץ By , 2005-03-28T21:27:04+02:00 עוגת גבינה קרה עם תפוחי עץ Prep Time: PT20M Cook time: שעתיים ויותר Yield: 10 Tags: none Ingredients: - לתחתית אפויה: 400 גר' בצק עלים 1 כוס סוכר למלית תפוחי עץ: 4 תפוחי עץ 3/4 כוס סוכר 1 כף מ... Instructions: לרדד את בצק העלים תוך שימוש בסוכר מתחת ומעל לעלה הבצק. יש לרדד תוך החדרת כמה שיותר סוכר לעלה הבצק. יש להגיע לעלה בגודל של כ 30X25. להניח על נייר אפייה בתבנית אפייה שטוחה ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר