Pesto
תפריט
ג', 30 מאי 2017, 01:51
110383 חברים
musical act magazine אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

חצילים בטחינה (ועגבניות)

היווני התערבב עם המזרח תיכוני    

מאת: tommf ::: צפיות: 6503   

חצילים בטחינה (ועגבניות)
6 מנות
הכנה וקירור
דל שומן
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» סלטים» בוקר - בראנץ או צהריים - ערב
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
  • 3 חצילים גדולים ושמנים - ראו בחירת חצילים בהערות
  • 2 שיני שום גדולות כתושות
  • חצי עד שלושת רבעי כוס טחינה גולמית מובחרת
  • מיץ מלימון וחצי ועוד חצי לימון
  • מלח לפי הטעם
  • מים קרים
  • חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 2 עגבניות תמר חתוכות לקוביות קטנות - לא חובה
דרך הכנה
  1. עוטפים כל חציל בנייר אלומיניום ושמים על האש. הופכים כל 5 דקות, עד שמתרכך מכל הכיוונים.
  2. חותכים כל חציל לחצי לאורך ומגרדים את תוכן החציל לקערה. אם ניכנסה מעט קליפה שרופה, זה בסדר - נותן טעם מעושן.
  3. ממלאים את הקערה במים, מוסיפים את המיץ מחצי הלימון ומניחים בצד כחצי שעה. יוצאים הטעמים המרים.
  4. מחליפים את המים ושוב מניחים בצד לחצי שעה.
  5. מסננים היטב את החצילים מהמים ומכניסים לקערת עבודה.
  6. מועכים את החצילים היטב עם מזלג.
  7. מוסיפים את כל שאר המרכיבים למעט הפטרוזיליה וההעגבניה ומערבבים היטב כמו שעושים טחינה. אם סמיך מדי מוסיפים מים קרים. מתקנים תיבול עם מלח ולימון.
  8. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה לפחות.
  9. הגשה עם עגבניות: מערבבים מעט פטרוזיליה ואת קוביות העגבניות פנימה ומגישים מיד עם פטרוזיליה מעל. ראו הערה למטה.
  10. הגשה ללא עגבניות: מערבבים מעט פטרוזיליה לסלט, מפזרים מעט מעל ומגישים.
  11. אוהבי החריפות - ניתן להוסיף חצי פלפל חריף קצוץ דק.
הערות
איך בוחרים חצילים? הם צריכים להיות הכי קלים שניתן. המשמעות היא שבחציל יש פחות מים. עם היד שוקלים את החצילים, עד שבוחרים את השלושה הכי קלים.
הסלט עם העגבניות טעים בטירוף, אבל אינו שורד יותר מיום בגלל חמיצות העגבניות. הסלט ללא העגבניות יכול להישמר במקרר כמעט שבוע. יש להוסיף מעט מים מדי פעם בגלל הטחינה.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר תגובה לקריאה מלאה
2
ציון 10
כן את החציל
1
לא הבנתי.את החצילים שמים במים? נראה טעים.

חצילים בטחינה (ועגבניות)

By Published: היווני התערבב עם המזרח תיכוני מאת tommf 5 כוכבים מתוך 5 1 גולשים תזמון: Yield: 6 Ingredients: 3 חצילים גדולים ושמנים - ראו בחירת חצילים בהערות 2 שיני שום גדולות כתושות חצי עד שלושת רבעי כוס טחינה גולמית מובחרת מיץ מלימון וחצי ועוד חצי לימ...... Directions:
עוטפים כל חציל בנייר אלומיניום ושמים על האש. הופכים כל 5 דקות, עד שמתרכך מכל הכיוונים. חותכים כל חציל לחצי לאורך ומגרדים את תוכן החציל לקערה. אם ניכנסה מעט קליפה שרופה, זה ...
עשוי לעניין
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר